Adriana Năstase
Conducerea AJOFM Hunedoara a sesizat DNA, cum că o firmă din Brad a luat bani pentru plata salariului unui angajat, dar a făcut falsuri în documente. Se știe că statul dă 2.250 de lei pentru salariul angajaților de peste 45 de ani care vin din șomaj. Se pare că sunt societăți care fac o afacere din asta și, în loc să-i plătească pe angajați, bagă banii în buzunar.
Au recunoscut faptele
În acest caz, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus sesizarea instanței de judecată:
Persoană fizică, la data faptei reprezentant legal al SC CORNELIAFARM SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
– participație improprie (sub forma instigării) la fals intelectual, în formă continuată,
SC CORNELIAFARM SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a implementat în perioada 09.08.2018 – 31.01.2022 proiectul „PRO ACCES RMPD ALTERNATIV Stimularea Mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și inactivi”, finanțat prin Fondul Social European din cadrul Programului Operațional Capital uman 2014-2020 din fonduri europene. În acest context, în perioada iunie 2019 – mai 2020, inculpatul, persoană fizică, în calitate de reprezentant legal al SC CORNELIAFARM SRL, ar fi depus la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.M.F.) Hunedoara mai multe documente falsificate chiar de el, din care rezulta angajarea în cadrul SC CORNELIAFARM SRL, pe o perioadă de 12 luni, a unui șomer în vârstă de peste 45 de ani. Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat aprobarea fără vinovăție de către angajații A.J.O.M.F. Hunedoara a documentelor în baza cărora ar fi fost încasată suma totală de 27.000 lei de către SC CORNELIAFARM SRL. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de bani, menționată mai sus. În prezența apărătorilor, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: – 2 (doi) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani și interzicerea unor drepturi, – 13.500 lei amendă, în cazul SC CORNELIAFARM SRL și publicarea, într-un ziar local, pe cheltuiala inculpatului, a hotărârii definitive de condamnare, în extras, într-o singură apariție.
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.
Contactată, șefa AJOFM Hunedoara, Georgeta Tomuța, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN: Noi am făcut plângerea, după ce am verificat situația la această firmă și am găsit nereguli. Legea nu a fost respectată, de aceea am sesizat organele abilitate”.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…