Chiar dacă mulţi nu ştiu să se lege încă la şireturi, iar şorturile pe care le poartă par pantaloni lungi, micuţii fotbalişti din mediul rural au demonstrat că au spiritul de luptător în sânge. S-au bătut pentru fiecare minge ca şi cum ar fi fost vorba de finala Campionatului Mondial, s-au bucurat la goluri aşa cum au văzut că o fac idolii lor de la televizor, au părăsit terenul cântând sau plângând, în funcţie de scor, dar mai presus de toate, s-au bucurat de fotbal şi de clipele lor de glorie. Care, cu multă muncă şi sacrificii pot deveni momentele de aur ale unei întregi ţări. Acesta e, de altfel, şi obiectivul competiţiei.
„Pe termen lung, aşteptările noastre sunt foarte mari. Ne dorim să avem un jucător care să facă pasul la nivelul loturilor naţionale. Iar dacă un jucător descoperit în Cupa Satelor va face parte dintr-unul dintre loturile naţionale, vom considera acest proiect ca unul de real succes. Pe termen scurt ne dorim să avem un număr cât mai mare de comune care să participe la acest proiect. Pe termen mediu, pentru anul următor, ne dorim să avem deja descoperiţi cei mai talentaţi copii în Cupa Satelor şi care să facă deja parte din competiţia numită Turneul Speranţelor, o competiţie dedicată tuturor judeţelor, adică să facă parte din selecţionata fiecărui judeţ din România la această categorie de vârstă, Under 14“, a declarat Răzvan Burleanu.
Cupa Satelor este o competiţie dedicată doar copiilor din mediul rural, o premieră pentru România . Ea vine ca o continuare a strategiei FRF. „În urmă cu patru ani am demarat un proiect de scouting la nivelul mediului rural. Proiectul s-a numit «Transformă uliţa în stadion». După care acest proiect a devenit proiectul numit «Performanţa are viitor». De aici rezultatele au devenit mult mai relevante, iar astăzi asistăm pentru prima dată în România de după Revoluţie, la o competiţie dedicată doar copiilor din mediul rural“, a explicat Burleanu.
Vlad Munteanu, managerul operaţional al loturilor de juniori şi tineret, spune că baza de selecţie oferită de Cupa Satelor e inestimabilă: ”Copiii din mediul rural vor să iasă din mediul acela anevoios în care trăiesc şi au mai multe şanse de reuşită. Cred că sportul face ca aceşti copii să-şi dorească mult mai mult”, a explicat fostul fotbalist.
Începută în octombrie, cu fazele locale, Cupa Satelor va continua cu fazele judeţene, regionale şi se va încheia cu turneul final, care va avea loc în luna iunie 2019, atunci când va fi desemnată prima campioană naţională. Investiţia FRF în proiect e de circa 100.000 de euro. ”Este responsabilitatea noastră să facem acest lucru, fiindcă în afara unui asemenea sistem competiţional, echipe de copii din mediul rural nu ar fi putut să joace fotbal. Ne-am dori ca anul viitor să depăşim 12.000 – 13.000 de copii şi aceşti copii să continue să joace fotbal. E o bază foarte largă de selecţie, pe care nimeni nu a luat-o în considerare”, a mai spus Răzvan Burleanu. (N. Gavrea)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…