Consumul se stimulează inclusiv prin publicitate. După o perioadă de relativă stagnare, în care nimeni nu a cumpărat mai mult de strictul necesar, magazinele încearcă timid să revină în atenţia cumpărătorilor. Pe lângă publicitatea în presă, samplingul – acea difuzare de fluturaşi promoţionali, broşuri, pliante sau reviste – ocupă un loc destul de important. Samplingul se face cu ajutorul aşa-numitor promoteri – de regulă tineri, uneori chiar elevi, care pentru un ban în plus, merg şi distribuie tipăriturile direct în cutiile poştale ale oamenilor. Sunt sigur că beneficiaţi de sampling – de la mai toate marile magazine din oraş, sau de la firme de asigurări, bănci etc. Cutia poştală devine neîncăpătoare pentru mulţimea broşurilor de tot felul, cu forme cuminţi sau atipice, ca să atragă atenţia, realizate pe hârtie ordinară sau beneficiind de design şi calitate a printului deosebite, demne de o cauză mai bună. Mă rog, fiecare firmă ştie de ce bani dispune.
Inventiv cum îl ştim şi probabil sătul de a-şi găsi cutia poştală înfundată cu broşuri, românul a găsit o soluţie – cutia de sampling. Cum majoritatea scărilor de bloc au acum interfon, la intrare, pe dinafară, a apărut o cutie – din materiale diverse, cel mai adesea din tablă – destul de încăpătoare ca să primească câteva serii de materiale publicitare. Cutia este bine fixată în perete şi produce un dublu avantaj: promoterul nu mai pierde timp apelând locatarii la interfon ca să-i deschidă uşa şi apoi să pună în fiecare cutie poştală pliantele aferente. Le pune pe toate în cutie şi a scăpat, fără mustrări de conştiinţă că ia bani îndeplinind deficitar o sarcină. Pe de altă parte, cetăţeanul nu se mai enervează găsind în cutia poştală fel de fel de publicaţii publicitare, de care cel mai adesea este neinteresat. Cei care sunt totuşi interesaţi pot să ia un pliant din cutia cu pricina – până când vreun locatar harnic o goleşte, trec câteva zile şi oferă o recoltă bogată. Cum spuneam, din când în când, cineva duce revistuţele la gunoi sau la tomberonul pentru hârtie – dacă are conştiinţă civică.
De pierdut, pierd cei de la magazine. Reclamele lor nu-şi ating ţinta decât parţial. Se consumă energie, hârtie şi bani pentru tipar. Până la urmă, totul este o adaptare şi se va ajunge la un echilibru. În curând, conţinutul cutiilor se va îmbogăţi cu sampling electoral. Aviz celor interesaţi.
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
View Comments
Ba Gruian ,de ce nu esti corect si nu spui ca esti angajatul lui Molot,si ca te ocupi de campania lui electorala ,vii cu tot felul de abureli ,ca nu esti de acord cu desfintarea judetelor,ai tu interes personal ,daca se fac regiunile Molot ,stapanul tau nu mai ajunge la Timisoara ,tot o dai cu regele, care a plecat cu 42 de tabloruri valorand sute de milioane de euro din patrimoniul national , statea iarna in Elvetia ,si vara la Monaco ,pe banii poporului ,pacat ca Dej si Groza nu lau arestat sa stea la puscarie cu Maniu si alti ciocoi ,regele la dat pe Antonescu la rusi,si daca avea curaj il gratia ,de pedeapsa cu moartea, hai pa,si nu mai fa tu pe ziaristul obiectiv ,cand de fapt esti un trepadus la dispozitia unui turnator la securitate
Bai Vasile, dupa cum desenezi cuvintele parca esti manager la oile lui Molot
:)
Domnule Gruian, stiu ca nu este obligatoriu sa ve pricepeti la orice. Dar in momentul in care emiteti o opinie despre tehnici de marketing, fie ea chiar si sub forma de povestioara, documentati-va.
SAMPLING-ul nu are nicio legatura cu distribuirea de pliante sau flyere (fluturasi,in acceptiunea populara) in cutiile postale.
Sampling-ul presupune ca producatorii sau furnizorii sa ofere clientilor, GRATUIT, posibilitatea de a testa produsul respectiv.
Exemple: fetele care iti ofera mezeluri in magazine, flacoanele mici de parfumuri, pliculetele de sampon oferite prin intermediul revistelor de specialitate, drive-test-ul sau, o tehnica folosita in Occident, testarea produselor electrocasnice pentru un termen prestabilit.
Distribuirea de pliante sau flyere este o alta mancare de peste
Molot este invatat sa ia nu sa dea ceva gratis, iar Gruian este un cantator de osanale la curtea piticului turnator la securitate,care stie ca in 2012 ,dispare Molot din peisajul politic ,nu are nici o sansa la T imisoara
Ma baieti anonimi si lasi, nu aveti nici macar curajul sa va dati numele. Voi comentati? Nu stiti decat sa injurati si sa jigniti pentru ca nu tin cu Basescu.
In rest, ia dati copy-paste si aratati-mi osananlele. Daca le vad cred. Hai, curaj, emil si vasile, doi pititi in anonimat. Sunteti - cum spuneam - jalnici.
Oricum, bucurati-va, o sa va dau motiv in curand.
Si "samplingul" de care faceti vorbire, face parte din economie, din marketing si publicitate, activitate din care traieste si un insemnat numar din populatia acestei tari, inclusiv cei care lucreaza la "Mesagerul Hunedorean",sau nu..???
Asa ca nu trebuie sa dezavuati prea mult, aceasta activitate. Eventual, se poate readuce mai mult in atentia noastra problema celor 3 R (recuperare revalorificare si refolosire),actiune la care mai apeleaza doar o parte dintre cautatorii de containere.
Faptul ca ati invaluit problema cu demersul lui Emil Boc si a nazdravaniilor prezidentiale,coloreaza placut perspectiva "cu sampling electoral" !!??