De ce sunt directorii de şcoli numiţi cu detaşare
Potrivit declaraţiei ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, se vor lua măsuri ferme cu privire la directori de şcoli care sunt numiţi pe alte criterii decât cele care ţin seama strict de competenţele şi integritatea lor.
„Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele judeţe, se petrec numirile prin detaşare ale directorilor de şcoli. Atrag atenţia tuturor inspectorilor şcolari generali că la numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză“, a scris ministrul Educaţiei pe pagina sa de Facebook. Tot el a declarat că în cel mai scurt timp vor fi demarate concursurile pentru directorii de şcoli, tocmai pentru a evita aceste situaţii care afectează unităţile de învăţământ.
Inspectorul şcolar general, Maria Ştefănie (foto), afirmă că din 2008 nu s-au organizat concursuri pentru funcţia de director în instituţiile de învăţământ preuniversitar, iar aceştia au fost numiţi prin detaşare, pe o perioadă de un an şcolar. „La nivelul judeţului, toţi directorii sunt numiţi prin detaşare, la cerere, tocmai din cauză că nu s-a mai organizat concurs. În prezent, suntem în perioada de întocmire a deciziilor de numire în funcţie a directorilor pentru anul şcolar ce urmează. Ele vor fi transmise săptămâna aceasta şi vor intra în vigoare de la 1 septembrie. Menţionez că în judeţul Hunedoara se vor păstra persoanele de la conducere în proporţie de 90 la sută. Schimbări vor fi doar în cazuri de pensionare, de boală sau dacă aceştia îşi exprimă în scris dezacordul. De asemenea, toţi directorii unităţilor de învăţământ din judeţ sunt numiţi pe criterii exclusiv profesionale“, a afirmat Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului. (A. Brandisz)
O adevărătă doamnă și o profesionistă.
Da,”mare doamna si profesionista”??!!!!
Seamana leit cu personajul Gianina din serialul Las Fierbinti.