Dealeri de droguri, nemulţumiţi de pedepsele primite
Şase hunedoreni din Valea Jiului, Orlando Suceveanu, Ioan Neguţi, Marcel Greuruş, Petru Alin Vladislav, Adrian-Bogdan Tănase şi Maria Lacovei, condamnaţi la ani grei de puşcărie într-un dosar de trafic de droguri, au atacat cu apel sentinţa dată de prima instanţă, Tribunalul Hunedoara.
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, ieri având primul termen de judecată. Inculpaţii au atacat sentinţa cu apel, nemulţumiţi de pedepsele pe care le-au primit, în condiţiile în care la judecarea dosarului pe fond şi-au recunoscut faptele.
În prima instanţă, cea mai grea pedeapsă a primit-o recidivistul Orlando Suceveanu, de aproape cinci ani de închisoare. Ioan Neguţi şi Marcel Greuruş au fost condamnaţi la câte trei ani şi opt luni de puşcărie. Petru Alin Vladislav a primit o pedeapsă de doi ani şi nouă luni închisoare, iar Adrian-Bogdan Tănase, de doi ani şi şapte luni. Maria Lacovei a fost condamnată la doi ani şi cinci luni cu suspendare. Acuzaţiile aduse celor şase sunt de: constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc sau posesie ilegală de droguri de risc. În rechizitoriul procurorilor se arată că, în luna septembrie 2017, Greuruş, Lacovei şi Neguţi au constituit o grupare infracţională organizată cu scopul de a trafica droguri de risc. În aceeaşi perioadă, la grupare a aderat Orlando Suceveanu, un tânăr condamnat în trecut pentru viol şi tâlhărie, apoi au intrat în reţeaua de traficanţi şi ceilalţi inculpaţi din dosar. Drogurile erau puse la dispoziţie de Ioan Neguţi, iar ceilalţi le comercializau. Astfel, în repetate rânduri, inculpaţii au deţinut şi comercializat peste 1,5 kilograme de cannabis. Mai grav de atât, printre dealeri se aflau şi copii minori, o adolescentă de 15 ani, fiica inculpatei Lacovei. Stupefiantele erau vândute către un cerc larg de consumatori, printre aceştia numărându-se un colaborator al anchetatorilor, care, sub acoperire, a cumpărat cannabis de la inculpaţi. Anchetatorii au mai stabilit că o parte dintre stupefiante provenea din Cluj-Napoca şi era comercializată consumatorilor cu preţuri cuprinse între 15 şi 50 de lei plicul.