Acestea au fost rezultatele economice pe anul trecut şi pe baza lor, Guvernul Victor Ponta a decis că direcţia cea mai bună de urmat pentru a consolida relansarea economiei este reducerea taxelor şi impozitelor.
Pentru 2015, Guvernul propune reducerea TVA la 20%, un TVA pentru alimente de 9% şi multe alte reduceri de taxe şi impozite. Noul Cod Fiscal a intrat în linie dreaptă. Ministerul Finanţelor Publice a finalizat proiectul de lege, acesta fiind deja supus dezbaterii publice.
Printre cele mai importante măsuri pe care Guvernul Victor Ponta le-a introdus în proiect pot să menţionez: scăderea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, pentru a susţine economia şi veniturile clasei de mijloc; reducerea fiscalităţii pentru microîntreprinderile active, în paralel cu penalizarea microîntreprinderilor fără angajaţi; eliminarea impozitului pe dividende, începând cu 1 ianuarie 2016, cu scopul de a ajuta la eliminarea dublei impozitări, la creşterea competitivităţii României şi la menţinerea în ţară a capitalului; scăderea accizei la mai multe produse, inclusiv benzină şi motorină; eliminarea impozitului pe construcţii, începând cu 1 ianuarie 2016, măsură necesară pentru creşterea investiţiilor şi a competitivităţii interne; neimpozitarea totală a cheltuielilor efectuate de angajatori pentru pregătirea profesională şi perfecţionarea angajaţilor; pentru cei cu venituri reduse din salarii (de până la 1.000 lei/lună brut) a fost majorat nivelul deducerilor personale acordate în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere (de la un maxim de 650 lei/lună la 800 lei/lună); mărirea marjelor în care autorităţile locale pot decide cu privire la impozitele şi taxele locale.
Şi mai doresc să amintesc aici o schimbare pe care o consider de fond în ceea ce priveşte modul în care se derulează raporturile între cetăţeanul plătitor de taxe şi organul fiscal de stat. Guvernul Victor Ponta introduce reglementarea principiului „in dubio contra fiscum“ sau altfel spus – în caz de dubiu cu privire la norma fiscală, interpretarea se face în favoarea contribuabilului.
Faţă de toate acestea, revine Parlamentului României rolul de a analiza, evalua, decide şi legifera cea mai bună soluţie juridică. O soluţie care să îmbine armonios responsabilităţile Guvernului de a gestiona interesele economice ale cetăţenilor cu răspunderea Parlamentului României de a onora răspunderea reprezentativităţii conferită de votul alegătorilor.
Laurenţiu Nistor, deputat, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara
Cum pot beneficia GRATUIT locuitorii județului Hunedoara si nu numai de beneficiile AERULUI SĂRAT ?…
S-a îmbătat criță și a făcut praf un bolid cumpărat din banii publici. Cârcotașii dintr-o…
Şoseaua care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…
Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…
Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…
Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre modul în care nanoparticulele lipidice…
View Comments
Domnu' !!! La minciuni il intreceti si pe dl tonta !!!:
"Pentru 2015, Guvernul propune reducerea TVA la 20%, un TVA pentru alimente de 9% şi multe alte reduceri de taxe şi impozite" !!!!
Poate din 2016....incolo....!!??
iar a venit ,,stie orice,, nu ,,stie tot,, , ca-i prea prost!!!