Declaraţii surprinzătoare în dosarul lui Ridzi. Fost angajat al MTS recunoaşte că a încălcat legea la îndemnul ministrului

Natalia Bumbac

Aşa cum am scris în ediţiile anterioare, la utlimul termen din procesul deputatului Monica Iacob-Ridzi (foto) de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost audiate două persoane cercetate în dosar. Este vorba de Ioana Elena Vârsta, fosta consilieră a lui Ridzi şi Paul Diaconu, fost director general al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane a Ministerului Tineretului şi Sportului.

„Le-am propus să oprim această achiziţie”
Potrivit unui articol publicat pe site-ul mediafax.ro, Paul Diaconu a recunoscut în faţa magistraţilor că a greşit şi a pus acţiunile sale pe seama îndemnurilor şi asigurărilor date de fostul ministru. „Prima faptă pe care mi-o reproşez a fost că l-am ajutat pe inculpatul Iacobescu (Bogdan Petre Iacobescu, asociat şi administrator la firmele contractate pentru organizarea evenimentelor, n.r.), la cererea doamnei Vârsta, să întocmească oferta tehnică pentru evenimentul de la Costineşti. Am discutat atât cu doamna Ridzi, cât şi cu şefa de cabinet, doamna Cazan, le-am spus să oprim această achiziţie, întrucât nu mai este timp, dar doamna Ridzi a zis că este imposibil, că este un act asumat în faţa Guvernului sau a partidului, nu mai ştiu. Afirmaţia s-a dovedit reală, deoarece în câteva zile s-a schimbat un articol din actul normativ de înfiinţare a ministerului, pentru a putea organiza acest eveniment“, a declarat Diaconu în faţa judecătorilor ÎCCJ. Acesta a mai arătat că îşi reproşează faptul că a acceptat să facă parte din comisia de recepţie, în condiţiile în care nu avea experienţa necesară şi nici nu mai făcuse parte dintr-o astfel de comisie. În declaraţiile date în faţa judecătorilor, consiliera lui Ridzi, Ioana Vârsta a arătat că: „logica organizării unui eveniment atât de amplu – a fost intenţia de a creşte vizibilitatea unui minister nou înfiinţat, care dorea să marcheze acest lucru. Decizia de externalizare a evenimentului a fost incapacitatea funcţionarilor din minister de a-l organiza”. „La începutul lui aprilie 2009, Monica Iacob Ridzi s-a consultat cu preşedintele Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) care i-a recomandat procedura încredinţării directe, deoarece totul trebuia organizat într-o perioadă foarte scurtă“, a mai spus Vârsta.
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a fost condamnată, în 27 ianuarie 2014, de ÎCCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului, decizia nefiind definitivă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Frumoasă foc, dar cam tută! Gurile rele din sudul județului nos­tru spun că un ales…

16 ore ago

„Să ne luăm țara înapoi!”, „Să vă fie frică, poporul se ridică!” au strigat protestarii la manifestarea de ieri

Peste 100.000 de români s-au adunat, ieri, în Piața Universității. Oamenii au scan­dat „Libertate” și…

16 ore ago

Bulina albă

Alexia Crina în vârstă de 15 ani, sportivă la Clubul Kempo Lupeni Pentru că a…

16 ore ago

Bulina neagră

Adrian T., din municipiul Vulcan, recidivist Pentru că riscă să ajungă iarăși în pușcărie pentru…

16 ore ago

Gospodărie distrusă, animale moarte

Un incendiu s-a pornit la o gospo­dărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…

16 ore ago

Nu face pușcărie, deși era să-și omoare fiul

Tribunalul Hunedoara l-a con­dam­nat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…

16 ore ago