Sport

Denisa Bota (CNS Cetate Deva) nu se teme de maraton

Nicolae Gavrea

Pe sportivii din grupa pregătită de prof. Cornelia Juratoni i-am găsit recent la antrenamentele pe care le efectuează uneori în parcul de lângă Cetate. Terenul este excelent pentru ei, pentru că mai toţi practică alergarea pe distanţe lungi, e liniştea necesară pregătirii şi mai ales în apropiere se află acele scări pe care urcă şi coboară de zeci de ori la un antrenament.

Printre cei prezenţi la antrenamente am revăzut-o pe recent medaliata cu bronz la Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori. De aici şi ideea unei discuţii cu tânăra atletă din Deva.
Reporter: Denisa Bota, bine ai revenit acasă, la Deva, după o perioadă competiţională cu multe succese. Pentru început, cum a fost la Balcaniada de la Istanbul?
Denisa Bota: A fost destul de greu, drumul foarte lung, cu o zi de aşteptare în Bulgaria şi apoi la Istanbul. Eu am avut probă doar a doua zi după sosirea în Turcia, am alergat bine şi am câştigat o medalie de bronz.
Reporter: De ce ai ales probele lungi? În general, fetele aleg probele mai scurte, 800 m, 1.500 m, dar tu alergi 3.000 m, 5.000 m?
Denisa Bota: Mie îmi plac foarte mult probele lungi, chiar doresc să îmi schimb proba şi să alerg distanţe mai lungi, semimaraton, 21 km, 42 km (maratonul) poate şi mai lungi.
Reporter: Probele astea lungi sunt oarecum preferate de băieţi, dar maratonul, semimaratonul nu sunt prea dificile pentru tine?
Denisa Bota: Mie îmi place să alerg pe distanţe lungi. Este marea mea plăcere. Am alergat şi 3.000 m, 5.000 m cu rezultate bune.
Reporter: Cum a fost recent la concursul naţional de la Piteşti?
Denisa Bota: A fost bine, cu un rezultat ca şi timp, bun. Am făcut season best (n.r.-timpul cel mai bun al sezonului) în proba pe care am alergat-o, cea de 5.000 m.
Reporter: Ai încheiat recent anul patru la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva. Urmează, normal, admiterea la facultate. Sunt curios să vedem spre ce instituţie te gândeşti să mergi?
Denisa Bota: Cu siguranţă o să fie una de educaţie fizică şi sport deoarece vreau să continui activitatea de mare performanţă.
Reporter: Se spune că secretul marii performanţe este continuitatea, dar şi o bună relaţie între elev şi antrenor. Cum te înţelegi cu doamna prof. Cornelia Juratoni, cea cu care te pregăteşti pentru aceste rezultate de top?
Denisa Bota: Foarte bine, m-a ajutat deosebit de mult până acum şi vreau să colaborăm şi în viitor.
Reporter: Sunt cluburi care au încercat sau încearcă să te convingă să te transferi de la Cetate Deva, pentru viitorul sezon?
Denisa Bota: Da, au fost, dar nu am dorit să plec de la Deva şi mă pregătesc, după cum vedeţi, încă aici.
Reporter: Ce urmează pentru această vară?
Denisa Bota: În primul rând, Campionatele naţionale de seniori şi tineret, apoi naţionalele de maraton cu alergări de lungă distanţă.
Reporter. Nu îţi este frică de o probă de maraton? Sunt totuşi 42 de km….
Denisa Bota: Vreau să vă spun că nu mi-a fost niciodată frică de o probă lungă, nici de semi sau maraton. Doar pentru asta mă pregătesc..
Reporter: Mai sunt doi ani până la Olimpiada de la Tokyo. Ai avea şanse să fii cooptată în lotul de atletism al României pentru probele lungi?
Denisa Bota: Viaţa e plină de surprize. Nu ştiu ce va fi până atunci. Sper să domin şi să câştig întrecerile din campionatul nostru până atunci.
Reporter: Ce gândeşte Denisa Bota atunci când aleargă în proba de 5.000 m sau pe distanţe mai lungi? La ce te gândeşti?
Denisa Bota: Mereu mă gândesc că m-am antrenat suficient pentru o astfel de cursă, că îmi place ceea ce fac şi că am ambiţia să duc cursa până la capăt.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

o zi ago