Magdalena Șerban
Ești din Densuș sau ai proprietăți în comună? Trebuie să știi că până la 31 martie 2022 beneficiezi de o bonificație de 10 la sută la plata integrală a impozitelor pentru anul acesta. Autoritățile publice de aici nu au majorat nici valoarea dărilor, considerând că lumea e și așa destul de apăsată de nevoi și greutăți.
Un mic ajutor, o mare încurajare
„Le-am actualizat la rata inflației, deoarece ne obligă legea să facem acest lucru, dar nu am mărit nici o taxă. Atât mai lipsea să aplicăm biruri majorate, că în rest, e numai lapte și miere. Nu am vrut să punem presiune pe comunitate. Ultimii ani au însemnat o luptă continuă pentru supraviețuire și nu vrem să fim noi piedica. Impozitele se pot achita la sediul nostru, în numerar, ori prin virament bancar sau accesând www.ghiseul.ro, portal ce oferă serviciu specializat în astfel de plăți. Pentru 2021, am reușit să colectăm circa 90 la sută din totalul dărilor aferente și tragem speranțe că vom recupera și ce a rămas neonorat. Mai cu vorba bună, mai cu somații ori înștiințări, poate nu ajungem la judecată. Unii uită, alții neglijează, locuind în diverse zări ale țării sau ale străinătății, motivele fiind diverse. Oricum, pentru anul 2022, toți cei care achită până la 31 martie vor avea un bonus de 10 la sută, reducere pe care o acordăm atât pentru a deservi ca imbold cât și pentru a încuraja lumea să plătească dările din timp și a-i sprijini pe oameni. Poate că suma scutită e mică pentru unii, dar contează pentru cei strâmtorați. Să vedem cum vor decurge lucrurile, la finalul lui 2021 câțiva concetățeni rămânând fără loc de muncă din pricină că firma de cablaje ce funcționa la Hațeg s-a închis. Avem mulți vârstnici, dar și tineri, la nivel comunal“, a precizat Adrian Vîrtopean (foto), primarul din Densuș.
Speranțe pentru noi obiective
Ca orice edil, acesta a plănuit ce va rămâne prioritar în anul nu demult început, punând mare preț pe modernizarea de drumuri de interes local, pe introducerea rețelei de gaz în satele aparținătoare și construirea de noi capele, fiind deja începută cea din Densuș. “Avem un proiect din fonduri europene, accesat prin Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru modernizarea drumurilor de exploatație agricolă și tot cu finanțare europeană, dar prin Grupul de Acțiune Locală Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor e și capela din localitatea principală. Pe viitor, am vrea să putem să oferim condiții egale fiecărui sat, ridicând astfel de edificii. Oamenii trebuie să aibă un spațiu special amenajat, în cadrul căruia să se țină serile de priveghi și să fie jeliți cei decedați. Nu sunt clădiri îndrăgite de nimeni, dar sunt necesare. Să dea Dumnezeu să fie utilizate cât mai puțin. De la 2022, aș avea o dorință supremă: să avem un popor sănătos. De restul, ne ocupăm cum putem mai bine“, a mai spus edilul din Densuș.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…