Densuș: Un an cu cifre exacte
Magdalena Șerban
Conducerea comunei Densuș va avea un an cu multe calcule. Nici mai mult nici mai puțin de un million de lei ar trebui pentru asigurarea cofinanțărilor și a cheltuielilor neeligibile la proiectele investiționale europene ori guvernamentale aflate pe rol, plus întocmirea unor studii de fezabilitate și obținerea de avize în vederea demarării unor noi programe de modernizare.
Nu e imposibil
„Echilibrarea bugetară pentru 2022 înseamnă cu 100.000 de lei mai puțin față de 2021. În rest, bugetul e sensibil egal. Pentru a acoperi partea investițională am estimat un necesar de un milion de lei. Din ce avem la ora actuală, nu vom reuși, inclusiv la asistenții personali suntem descoperiți din septembrie încolo. Însă așa cum se face anual, sunt convins că prin vară urmează o rectificare și lucrurile vor intra în balanță. La capitolul evenimente nu am prevăzut nimic în bugetul pe 2022, doar acțiunile specifice pomului de Crăciun. Nu știm ce se va întâmpla cu pandemia, pleacă sau nu virusul dintre noi, vin altele, nu ai cum să anticipezi o eventuală criză medicală și economică. Dar dacă vom trece la viața normală, de dinainte de Covid, atunci putem aproba o rectificare și să organizăm Zilele Comunei, de exemplu. Ne abținem să lansăm pronosticuri”, a afirmat primarul din Densuș, Adrian Vîrtopean (foto).
Invitație
În altă ordine de idei, având în vedere prevederile Ordonantei nr. 28/2008 si normele tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2020 /2024, administrația de aici le amintește cetățenilor că trebuie să se prezinte la sediul primăriei, în vederea depunerii declarației aferente. ,,În general, oamenii vin la sediul nostru, dar sunt și cazuri în care nu sunt deplasabili și sunt sunați pentru verificarea datelor. Am trecut deja la forma electronică, dar folosim în paralel și registrul pe suport de hârtie. Încă nu e finalizată introducerea datelor. Reamintesc că persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea și completarea în registrul agricol privind membrii gospodariei, terenul aflat în propietate și terenul primit în arendă, sub alte forme, modul de utilizare a suprafețelor agricole situate pe raza localității, clădirile cu destinație de locuință, construcțiile – anexele, mijloacele de transport agricol cu tracțiune animală și mecanică, utilajele și efectivul de animale existente, pe baza documentelor de propietate”, a arătat primarul.