Politica si administratie

Deputatul PSD Natalia Intotero: Şcolile puteau funcţiona normal dacă guvernul făcea ce trebuia

Adriana Năstase

Deputata social-democrată Natalia Intotero a criticat vineri intenţia auto­ri­tăţilor de a închide pieţele în contextul mă­surilor de prevenire a transmiterii noului virus, ea atrăgând atenţia că producătorii agricoli români se află într-o situaţie dificilă deoarece nu ar fi fost ajutaţi de guvern pe parcursul acestui an.
„Nu înţelegem de ce aceste pieţe sunt mai periculoase decât un supermarket. Nu înţeleg acest lucru nici producătorii noştri români, care anul acesta s-au confruntat cu foarte multe probleme şi nu au simţit o implicare şi o susţinere din partea gu­ver­nului”, a declarat, în conferinţă de presă, Natalia Intotero.
În calitatea sa de fost cadru didactic, Natalia Intotero a atras atenţia asupra situaţiei din învăţământ, menţionând că intro­ducerea cursurilor online în toate şco­lile îi va afecta în special pe elevii care vor trebui să susţină evaluarea naţională sau bacalaureatul. „Sunt zone unde nu există semnal, nu este Internet, tabletele pro­mise sunt încă aşteptate. Unii nu au sufi­ci­ent spaţiu acasă, pentru ca fiecare elev să facă şcoală online într-o cameră. Unii sunt prea mici, ne spun părinţii, ca să ştie să lucreze cu tabletele. Era important ca gu­ver­nanţii să asculte sfaturile specialiş­ti­lor”, a spus deputatul PSD Natalia Intotero.
În opinia sa, dacă s-ar fi efectuat o tes­tare masivă a populaţiei, de la începutul pandemiei, s-ar fi putut evita închiderea şcolilor. „Dacă s-ar fi testat masiv, de la în­ce­putul pandemiei, aşa cum a recomandat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi ţinând cont de celelalte modele ale ţărilor din Uniunea Europeană, cred că sistemul edu­caţional ar fi putut dă funcţioneze, să fie găsite alte soluţii”, a arătat Intotero.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura