Sport

Deva, medaliatã în tehnicã, Hunedoara, la talent

Ciprian Marinuţ

Atleţii de la CNS CSS „Cetate” Deva au cucerit nouă medalii în probele tehnice desfăşurate la Grand Prix-urile rezervate juniorilor II şi III de la Bucureşti, iar o atletă de la CSS Hunedoara a obţinut două medalii în cursele unde decid calităţile native.

Specialişti în sărituri

Toate cele nouă medalii ale clubului devean au fost obţinute în probele de sărituri, opt fiind cucerite de fete şi una de un atlet. Sportivele antrenate de Nicolae Alexe au inventat podiumul sută la sută devean la triplusalt şi au avut câte două medalii din trei posibile la lungime şi săritura în înălţime. La junioare II, Florentina Marincu (foto) a fost lideră la triplusalt, cu un „zbor” de 12,01 metri, pe doi s-a clasat Ionela Sandu, cu 10,78 de metri, iar Andra Borota, cu 10,71 metri, a completat podiumul. Tot la triplusalt, s-a obţinut şi singura medalie la masculin, prin Antonio Mortean (tot juniori II), care a cucerit bronzul cu un „zbor” de 12,61 metri. Proba de săritura în lungime a adus clubului devean alte trei medalii. Andra Borota a sărit 5,13 metri şi a câştigat proba, iar Mariana Dobre a reuşit un salt de 5,11 metri şi a fost pe locul doi. Aceeaşi Mariana Dobre a ocupat şi locul trei în competiţia junioarelor III, cu o performanţă de 5,03 metri. La săritura în înălţime, Margareta Mirea s-a clasat pe locul doi cu 1,40 metri, iar Alina Petrovai s-a situat pe trei, cu 1,35 metri. „Probele de sărituri sunt specialitatea casei, aşa că le pregătim cu mare atenţie. Clasările au fost bune, dar performanţele au fost influenţate de condiţiile meteo dificile, aproape întreg concursul derulându-se pe o ploaie deasă. Tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, am menajat-o pe Florentina Marincu în proba de săritură în lungime, la care era favorită. Am vrut să evităm orice fel de posibilă accidentare care să-i compromită şansele de a realiza baremul de şase metri, necesar pentru calificarea la Campionatul Mondial.  Urmează, în luna iunie, patru competiţii cu rol de selecţie pentru Mondiale şi sper că ea va prinde lotul pentru Barcelona. Andra Borota şi Mariana Dobre au calităţi fizice deosebite, având peste 1,70 de metri înălţime la doar 14 ani, aşa că şi ele pot deveni sportive de top în viitorul apropiat”, a spus Nicolae Alexe, antrenorul de la CNS CSS „Cetate” Deva.

Medalii din talent şi muncă

Faţă de colegele de la Deva, care şi-au însuşit perfect tehnica săriturilor, Beatrice Pitariu (14 ani), de la CSS Hunedoara, a reuşit să obţină rezultate valoroase în două probe unde decid talentul şi munca. Întâi, Beatrice s-a clasat a treia în cursa de 800 de metri a junioarelor II, o probă unde performanţa vine prin muncă asiduă, fiind devansată doar de sportive de 16 şi 17 ani. Apoi, atleta hunedoreană antrenată de Florin Bucur a obţinut o nouă medalie de bronz în cursa de  300 de metri a junioarelor III, probă în care diferenţa se face în principal în baza calităţilor native şi a talentului.
La cele două competiţii de tip Grand-Prix, desfăşurate pe Stadionul „Iolanda Balaş-Soter” din Bucureşti, au participat în jur de 700 de sportivi de la peste 75 de cluburi din ţară.

4 comentarii la „Deva, medaliatã în tehnicã, Hunedoara, la talent

  • domnule reporter spre informarea dv.corecta.Beatrice Pitariu este antrnata de Mariete Ilcu asistata de prof. Berecsazy.

  • Ca acest ziarist(marinut) scrie cronici din birou nu e o noutate (vezi cronici de fotbal)dar sa nu ai curiozitatea sa stii ca toti cei trei frati Pitariu (Delia,Beatrice si Corneliu) care in ultimii 2 ani au cucerit vreo ZECE titluri de CAMPION NATIONAL si chiar RECORD NATIONAL (Corneliu) plus inca alte vreo DOUASPREZECE MEDALII NATIONALE la atletism (alergari semifond)sunt supervizati de Bereszaszy si antrenati de Marieta Ilcu denota superficialitate in profesie…iar cand se mai apuca sa faca aprecieri vis-a-vis de „talent” sau „calitati” sparge inima targului !!! Mai bine incearca sa vorbesti direc cu sportivii, specialistule !!!

  • marinut baiatule, ai in Deva un venerabil gazetar NICOLAIE STANCIU, vezi poate reusesti sa-i rapesti putin timp sa te invete sa scrii despre sport asa cum i-a invatat pe multi…nu mai murdari paginile Mesagerului cu pareri despre calitati fizice etc…apropous : tu ce sport ai practicat ? Hai, ia-o la vale !

  • Pupincuristii de la comentariile anterioare ar trebui sa stie ca Ilcu si Beregszaszy sunt doar cu numele antrenori pentru acesti copii, deoarece la antrenamente si la concursuri de ei se ocupa Florin Bucur. Ilcu e director la DJST si face pe antrenoarea doar in timpul liber pe care nu-l prea are, iar Beregszaszy lucreaza la FC Hunedoara si nu prea mai are rabdare pentru a lucra cu copiii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura