În timpul unui seminar ce a avut loc ieri, la Deva, au fost prezentate principalele teme şi direcţii prioritare care pot aduce şi în judeţul Hunedoara mai multe fonduri europene, în sesiunea de finanţare 2014-2020. Pentru Deva, prioritare ar fi Cetatea, centrul urban şi turismul balnear.
De două ori mai mulţi bani
La discuţiile de ieri au participat Sorin Maxim, director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, deputatul Carmen Hărău, dar şi primarul Devei, Petru Mărginean , alături de alţi primari din judeţ.
Şeful ADR Vest a declarat că intrăm într-o sesiune de finanţare în care fondurile pe regiunea noastră sunt mult mai mari. „Alocarea pe care o avem acum, într-adevăr, este aproape dublă faţă de cea din exerciţiul financiar precedent, 2007-2013, undeva între 750 şi 800 de milioane de euro şi zona urbană va fi afectată cel mai benefic de această alocare. Alocarea este mai mare şi datorită faptului că am preluat şi alte atribuţii, pe care nu le aveam până în acest moment, un lucru foarte bun fiind acela că vom prelua tot ce înseamnă IMM-uri la nivel de agenţii de dezvoltare, în acest fel, aceste întreprinderi putând să se adreseze direct ADR şi nu la nivel naţional. Trebuie spus, de asemenea, că avem obiective pe care trebuie să le atingem, de exemplu în zona de eficienţă energetică, dar şi la reabilitarea urbană, unde sunt nişte nevoi speciale, atât pe educaţie, cât şi pe zona de sărăcie, pe acestea fiind finanţări dedicate. Şi, bineînţeles, sănătatea rămâne în continuare o prioritate”, a declarat Sorin Maxim, directorul general ADR Vest.
Cetate, subterane şi turism
Pentru primarul Devei, Petru Mărginean, priorităţile, în anii ce urmează, sunt clare. „Ştiţi foarte bine că şi în strategia de dezvoltare a municipiului Deva în perioada 2014-2020, pe care am prezentat-o, am făcut câteva propuneri pe care le vom promova în continuare. Un punct important este legat de dezvoltarea urbană, în care intră şi realizarea unui transport public urban ecologic. Iată o prioritate. Apoi, m-aş referi punctual la Cetatea Devei, la reabilitarea şi restaurarea sa. Această Cetate trebuie finalizată odată şi-odată, după 23 de ani de aşteptare. Un alt obiectiv important este legat de axa prioritară 4, protecţia mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, mai exact, acţiunile de valorificare economică a turismului balnear. După cum ştiţi, în urmă cu câţiva ani, cineva a făcut nişte forări în jurul stadionului municipal din Deva, şi a dat de apă sărată. Am discutat cu câţiva specialişti de la Bucureşti, am prins în plan acest studiu de fezabilitate, pentru a face oficial forări. E clar că acolo se poate face nu numai o zonă de agrement, ci chiar una de turism balnear. Apoi, de foarte mare importanţă, urmărim, evident, să finalizăm centrul urban al Devei, cu pasajul subteran şi parcările subterane”, a declarat primarul Petru Mărginean.
Vorbesc cârcotașii că un personaj de la noi, mare și tare de la o vreme,…
Dorin Gligor, directorul general al Apa Prod Pentru că Apa Prod SA a semnat contractul…
Florin O., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată, împreună cu alți…
Mai mulți experți în domeniul riscurilor globale au avertizat că omenirea ar trebui să își…
Polițiștii, din nou la datorie! Ei au efectuat o razie pentru asigurarea unui climat de…
Individul a reușit cu ajutorul unei foste iubite să fure conturile de pe rețelele sociale…
View Comments
Ce ordinari sunteti tovarasi U.Se.Lei!Acum 2 ani in campania electorala pt.alegerile locale la Deva cat si ulterior,ati contestat in fel si chip acest AQUA LAND si l-ati blamat pe cel care l-a realizat dl.Miricia MUNTEAN,fost primar al Devei.
RUSINE SA VA FIE,NEMERNICILOR!
"După cum ştiţi, în urmă cu câţiva ani, cineva a făcut nişte forări în jurul stadionului municipal din Deva, şi a dat de apă sărată" ... Si daca aveam primar din Congo stia ca in zona stadionului [str 16 Februarie] ii se spune "Baia sarata" ... de vis oricum
Simpatic primarul Devei. :)