Deviza Salvital: Salvezi o viață, salvezi o lume. De 4 ani, 10.000 de hunedoreni au beneficiat de telemedicină
Recent s-a desfășurat Adunarea Generală a Asociației Salvital Hunedoara, prin intermediul căreia se derulează primul proiect național de telemedicină și teleconsultații pentru evaluarea stării de sănătate a populației din județul Hunedoara. La întâlnire au fost prezenți 36 din cei 46 de membri fondatori.
Noi echipamente
„Pot spune că am avut încredere încă de la început, din ianuarie 2021, în propunerea echipei Salvital de a ne angaja într-un proiect de pionierat în Telemedicină. Şi iată că acum, în cel de-al patrulea an, vedem roadele. Sunt aproape 10.000 de locuitori ai județului care au beneficiat de consultații medicale de specialitate oferite de Caravanele Medicale Salvital prin telemedicină. Toți acești oameni, mulți dintre ei locuitori ai satelor de munte, din zone mai îndepărtate sau mai greu accesibile, au putut beneficia de asistență medicală și analize de laborator efectuate de echipele Salvital. Unii dintre ei au scutit nu doar bani, au scutit drumuri făcute pe la mai multe cabinete medicale. Ne bucurăm să spunem că am reușit să ducem policlinica spre oameni și să facem cu adevărat o parte importantă a activității de prevenție. Îl felicit pe președintele Laurențiu Nistor, primul care a avut încredere în acest proiect, îi felicit pe consilierii județeni și pe toți primarii care s-au alăturat Asociației și felicit întreaga echipă a Salvital, împreună cu medicii voluntari implicați în activitatea de telemedicină. Tocmai de aceea ne gândim ca în acest an să dezvoltăm activitatea desfășurată de asociație, ne gândim la investiții noi, într-o serie de echipamente medicale, pentru a extinde tipurile de investigații care se pot face în cadrul caravanelor sau al campaniilor derulate cu prilejul anumitor evenimente”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului.
În 2023, prin programul de telemedicină și teleconsultații, au fost evaluate 3.643 de persoane din județul Hunedoara, număr în creștere față de anii anteriori. Pe lângă activitatea principală de telemedicină, Asociația Salvital organizează cursuri de prim-ajutor în școli și asigură asistența medicală calificată la evenimente cultural-sportive și corporate din județul Hunedoara. Consultațiile de care beneficiază pacienții sunt complexe și au rol în depistarea precoce a afecțiunilor din sfera cardiovasculară, respiratorie, a bolilor metabolice (diabet) și, mai nou, a afecțiunilor auditive și a sistemului osos, prin efectuarea unui test de osteoporoză.
Deviza celor de la Salvital este: “Salvezi o viață, salvezi o lume!”