Scandal, vineri, în şedinţa CL Deva, privind necesitatea şi oportunitatea achiziţionării a 12 autobuze second hand şi a patru microbuze pentru transportul local din reşedinţa de judeţ. Motivul pentru care s-a decis cumpărarea autobuzelor la mâna a doua este că la finele acestui an, contractul cu Primăria Timişoara, care asigură mijloacele de transport comun în Deva, se va încheia.
De ce nu se închiriază?
Consilierul local PSRO Răzvan Mareş a întrebat pe cei din conducere că, de ce s-a optat pentru cumpărarea autobuzelor şi nu pentru închirierea lor? Asta, spune Mareş, deoarece în momentul în care vor sosi maşinile pentru linia verde, nu vom mai avea ce face cu ele. ”Noi am închiriat autobuzele de la Timişoara pentru trei luni. Deci, când trece această perioadă, ne vom afla din nou în situaţia să nu avem mijloacele auto pentru transportul local. E nevoie să achiziţionăm, să avem propria noastră flotă, mai ales că nu se ştie când va fi finalizat proiectul pentru autobuzele ecologice”, a răspuns Vasilică Potecă, administratorul public al Devei.
Trebuie autobuze cu Euro 5
”Se conturează foarte uşor un scenariu. Nu am plătit firma Tirius Trans, şi aceasta renunţă la transportul local. Acum, cumpărăm 12 autobuze şi patru microbuze, exact cât are firma Devatrans. Miroase teribil a afacere cu Devatrans. Mă îndoiesc că este bine ce facem şi mă voi abţine de la vot la acest proiect de hotărâre”, a spus consilierul local PSRO Ioan David. Consilierul local David susţine că primăria vrea să cumpere baza firmei Devatrans, aflată în stare nu tocmai bună. De fapt, comisia din primărie care analizează propunerile de vânzări către municipalitate a analizat oferta societăţii de transport local, de unde şi motivul pentru care Ioan David a spus că proiectul este dedicat acesteia.
”Este o mare dezinformare, totul se face prin achiziţie publică. E vorba de 25.000 de euro pentru un autobuz, cu Euro 5. Nu ştiu dacă cei de la Devatrans au autobuze cu Euro 5. Noi am alocat bani pentru 12 autobuze cu euro 5 şi patru microbuze. Pentru autobuze, suma estimată se ridică la 1,6 milioane de lei, iar pentru microbuze, 443.000 de lei”, a declarat Vasilică Potecă, administratorul public al municipiului Deva.
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și…
View Comments
Nou e nou. Nu vrem vechituri, inchirieri, chirie,etc. Vrem al nostru, al devenilor.La fel si patinoarul sa fie unul nou, al nostru, nu unul inchiriat, mic, pricajit, cu masina de nivelat ghiata, rablagita