Comunitate

Directorului Apaserv îi tot plouă de câteva luni

Anamaria Nedelcoff

Deşi întreaga ţară se plânge de secetă, cetăţenii din Valea Jiului sunt obligaţi de principalul furnizor de apă potabilă, SC Apa Serv SA, să plătească lunar pentru câte un metru cub de apă de ploaie, sau apă  meteorică, cum i se spune.
Explicaţia directorului ApaServ, Costel Avram (foto), este amuzantă: oamenii plătesc apă meteorică, chiar dacă nu a plouat deloc, pentru că societatea are contract cu Administraţia Naţională de Meteorologie. În plus, Avram precizează că în ultimele luni a plouat, dar nu am fost noi atenţi. „SC ApaServ SA are contract cu Administraţia Naţională de Meteorologie, în care ne este dată situaţia cu cât a plouat în fiecare lună. Cel mai mult a plouat 67 metri cubi/lună. Când a plouat atât? Nu ştiu, nu am o situaţie în faţă. Dar cum puteţi să spuneţi că nu a plouat? Ba a plouat!”, încearcă să ne convingă Costel Avram.
Gabriela Gomoi, purtătorul de cuvânt al ApaServ, ne lămureşte mai bine, precizând că plata apei meteorice este stipulată în anexa 1 a contractului de furnizare a apei potabile şi că tariful a fost stabilit în funcţie de media precipitaţiilor pe ultimii cinci ani. „Sistemul de canalizare al ApaServ este unul unitar. Acesta colectează atât apa menajeră, cât şi pe cea meteorică. Acest lucru este stipulat în anexa 1 a contractului semnat de fiecare client şi pentru stabilirea cantităţii de apă meteorică ce urmează a fi plătită, s-a făcut media precipitaţiilor pe ultimii cinci ani”, spune Gabriela Gomoi.
Numai în municipiul Petroşani, din apa meteorică, ApaServ încasează aproape 100.000 de lei pe lună, întrucât numărul clienţilor se ridică la 47.000, iar tariful pentru apa meteorică este de 1,71 lei/locuinţă/lună.

One thought on “Directorului Apaserv îi tot plouă de câteva luni

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura