Întâlnirea dintre conducerea ADI- Deşeuri Hunedoara cu membrii Consiliului Local Deva pentru a pune la punct anumite aspecte legate de Studiul de oportunitate privind delegarea serviciilor de operare ale „Sistemului de management integrat al deşeurilor (SMID)” din judeţ nu a fost tocmai productivă.
Chiar de la primele replici, reprezentanţii celor două „tabere” şi-au dat de înţeles unii altora că sunt pe poziţii ireconciliabile şi că nu sunt dispuşi să lase nimic de la ei. La un moment dat, şedinţa s-a transformat într-o ceartă generalizată, iar concluziile au fost că „rămâne aşa cum s-a stabilit”.
Reprezentanţii CL Deva doresc ca odată ce SMID va deveni funcţional la nivel de judeţ, iar serviciile de salubritate vor fi delegate către operatori, să se ţină cont de strategia de salubritate votată de CL Deva în toamna anului 2014. Drept răspuns, conducerea ADI „Deşeuri” le-a explicat că toate cele 69 de unităţi teritorial administrative din judeţ care au aderat la proiect trebuie să respecte condiţiile prevăzute în contractul de finanţare depus la UE, altfel banii se vor pierde, iar cei care se vor răzgândi vor plăti.
Indiferent care va fi soarta proiectului şi care vor fi avantajele sau dezavantajele cetăţeanului, un lucru este cert. Toată această poveste se aseamănă din ce în ce mai mult cu fabula lui Donici, unde personajele trag o căruţă în direcţii diferite, iar căruţa nu se mişcă din loc. (N. Bumbac)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…