Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu, a declarat ieri, joi, că părintele Arsenie Boca este o personalitate duhovnicească şi nu poate fi asumat ca un brand, demersul firmei străine fiind catalogat ca o chestiune „total deplasată“.
„Părintele Arsenie nu poate fi, în nici un fel, asumat ca o marcă înregistrată sau ca un brand. Părintele Arsenie este o personalitate duhovnicească, o personalitate a Bisericii, o personalitate – aş spune eu, naţională, şi cred că a revendica astfel de pretenţii asupra părintelui Arsenie Boca este o chestiune total deplasată. Echivalează, aş îndrăzni să spun, cu pretenţia de a şi-l asuma pe Mihai Eminescu sau pe Mihai Viteazul. Cam acelaşi lucru este. Nu poate nimeni să deţină drepturi asupra unei personalităţi, chiar dacă aceasta nu mai trăieşte, decât în măsura în care există nişte drepturi de moştenire, de succesiune. Dar nu altfel“, a spus reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
El a arătat că Episcopia Devei nu a primit, până acum, nici o înştiinţare oficială referitoare la existenţa unor drepturi de proprietate asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca“, precizând, totodată, că în momentul în care va apărea o astfel de notificare vor fi făcute toate demersurile necesare pentru a proteja imaginea părintelui şi pe credincioşii pentru care părintele Arsenie reprezintă un reper moral.
„În momentul în care ne vor notifica, va trebui să procedăm în consecinţă, să apărăm, până la urmă, imaginea părintelui Arsenie şi pe credincioşii noştri. Va fi un demers făcut în numele credincioşilor care vin la mormântul părintelui Arsenie, care citesc lucrările părintelui Arsenie, pentru care părintele Arsenie reprezintă un reper duhovnicesc, un reper moral“, a conchis purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Zeci de obiecte de cult religios, în majoritate icoane cu Arsenie Boca şi cărţi despre viaţa acestuia, au fost confiscate miercuri de către poliţiştii din Arad, dintr-un magazin de specialitate, după o sesizare depusă de un arădean care susţine că ar deţine în România drepturile asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca“.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, inspector principal Lorena Radu, marca ar fi fost înregistrată, în anul 2017, la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă din Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor cu chipul fostului stareţ al Mănăstirii Prislop, decedat în 1989, doar unei firme din Arad.
Considerat ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX, părintele Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. La mormântul său vin şi se roagă, zilnic, sute de oameni, numărul acestora crescând la câteva mii cu ocazia sărbătorilor sau la diferitele praznice din an. (Sorin Blada, Agerpres)
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…