Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul „Ketroşani”, în care 23 de tineri din Valea Jiului au fost acuzaţi de trafic şi consum de droguri. S-ar putea spune că judecătorii au fost îngăduitori cu aceştia, deoarece majoritatea au primit pedepse cu suspendare, fiind puşi în libertate.
Aveau sentinţe din urmă
Astfel, doar doi dintre cei 23 de membri ai grupării rămân după gratii, dar pentru că mai aveau condamnări în alte dosare. Cei doi sunt Bogdan Adrian Tănase şi Ştefan Alexandru Câmpian. Primul a fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare, la care i s-a adăugat încă un an de puşcărie, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Petroşani. În aceste condiţii, el va avea de executat doi ani şi 10 luni în spatele gratiilor. La rândul său, Câmpian, care a primit tot o condamnare de un an şi 10 luni de închisoare în acest dosar, va trebui să stea la închisoare doi ani şi patru luni, deoarece la sentinţă i s-au adăugat alte şase luni, pe care le primise în urma unei sentinţe a Tribunalului Mureş.
Ceilalţi membri ai grupării respective, Lucian Ionuţ Albescu, Giani Ştefan Almăşan, Mihai Antohe, Alexandru Bîcu, Stelian Gabriel Boboc, Alexandru Daniel Chirilă, Dădălig Octavian Cic, Octavian Vasile Costache, Ermoiu Marius Constantin, Dănuţ Cosmin Gătman, Alexandru Iosif Hoca, Mădălin Ionel Mastan, Cosmin Adrian Ojic, Răzvan Andrei Peter, Georgeta Alexandra Rasa, Iulia Andreea Răscolean, Mihai Răzvan Rusu, Alexandru Tăutu, Bogdan Ştefan Teohar, Alin Truţă şi Eduard Andrei Erdoş, au fost puşi în libertate. Ei au primit pedepse cuprinse între un an şi 10 luni (majoritatea) şi de trei ani şi două luni de închisoare, însă acestea au fost suspendate, pentru perioade de încercare cuprinse între trei ani şi 10 luni şi şapte ani.
Profilele lor genetice, în SNDGJ
„Instanţa a dispus confiscarea şi distrugerea cantităţilor de droguri, rămase în urma probelor de laborator şi confiscarea unor sume de bani (contravaloarea drogurilor comercializate). De asemenea, s-a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare (SNDGJ). Totodată, s-a stabilit în sarcina Ministerului Justiţiei şi în favoarea Baroului Hunedoara plata sumelor de 800 lei reprezentând onorariul apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru unii inculpaţi”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Gruparea acestor traficanţi şi consumatori de droguri a fost destructurată la începutul lunii iunie a acestui an, în urma unei acţiuni de amploare. Atunci, poliţiştii de la Crimă Organizată au confiscat diferite cantităţi de droguri de risc, marijuana şi haşiş, dar şi de droguri de mare risc, amfetamine şi produse etnobotanice de toate categoriile. Majoritatea clienţilor erau tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, mulţi dintre ei fiind elevi din Valea Jiului. (S. Popa)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…