An de criză, dar doar pentru cei care nu ştiu să o ocolească. Administraţiile locale nu renunţă la proiectele propuse, iar lista planurilor e mai lungă ca niciodată. La fel se întâmplă şi la Dobra, unde primarul comunei, Ghiorghe Şuiagă (foto), pune bazele unor modernizări de top.
Drumurile, o prioritate
Măsura 125, prin care s-a derulat un proiect declarat eligibil, ce vizează modernizarea drumurilor agricole, aduce comunităţii o finanţare de un milion de euro. „Licitaţia de execuţie a avut loc în decembrie, anul trecut, iar din februarie, anul acesta, urmează începerea lucrărilor, cu finalizare până la sfârşitul anului. Tot în 2011, proiectul depus pe Măsura 322, pentru introducerea canalizării în Roşcani şi Mihăileşti, modernizarea drumurilor comunale din satele Stretea, Bujorul şi Stânceşti –
Ohaba, cu o valoare de 2,5 milioane de euro, va fi finalizat în cursul primului trimestru. Introducerea canalizării în satul Lăpuşnic, podul prevăzut pentru acelaşi sat, precum şi staţia de epurare, alimentarea cu apă pentru localităţile Stăneşti, Răduleşti şi Stânceşti – Ohaba, toate acestea au fost obţinute prin OG nr. 7 şi au dată de finalizare în 2011. Cele 3.200.000 de lei reprezintă un mare plus pentru comună. Din păcate, avem şi o lucrare contestată, este vorba de cea derulată prin HG 577, pentru modernizarea drumului Dobra-Făgeţel. Să sperăm că vom putea să o demarăm cât mai repede. În rest, am reuşit să dotăm reţeaua de iluminat public a comunei cu lămpi economice, iar la baza sportivă recent finalizată, cu ajutorul celor trei milioane de lei obţinute de la Guvern, se joacă fotbal şi se face fitnes”, spune primarul Ghiorghe Şuiagă.
Proiectele continuă
Pentru a aduce şi alte fonduri necesare realizării unor proiecte vizând modernizarea şi dezvoltarea comunei, primarul Ghiorghe Şuiagă nu s-a sfiit să bată la uşa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), unde a depus un proiect ce vizează drumurile comunale, canalizarea pentru satele Dobra, Stânceşti, Răduleşti, modernizarea Căminului Cultural din Dobra şi construirea unui cămin cultural nou, în satul Lăpuşic. „Sperăm ca tabăra de la Lăpuşnic să treacă în coordonarea primăriei. Deşi, conform CF-ului, ea ne aparţine, totuşi, se află sub tutela Administraţiei Taberelor. Vrem să o modernizăm, momentan ea aflându-se în paragină. Totodată, biserica din Dobra are în vedere realizarea unui azil pentru persoanele în vârstă, prevăzut cu 24 de locuri. Proiectul este realizat, biserica deţine teren, însă ne aflăm în stadiul în care căutăm un partener pentru a duce la bun sfârşit investiţia”, precizează edilul şef al comunei Dobra.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…
View Comments
Domnule primar,vad ca va interesati de toate satele comunei,dar nu am vazut nici o precizare privind repararea drumului din satul Abucea,sat apartinator tot comunei Dobra, care a devenit impracticabil, iar despre cele 3 familii izolate dincolo de Valea Abucea ce sa mai vorbim?.
poate va va lumina dumnezeu privirea sa o mai aruncati si dincolo de satul Dobra , nu doar spre satele de dinaninte - Lapusnic si altele.