Mirela Ciobanu (foto), fostă Benea, medic specialist în evaluarea şi expertiza capacităţii de muncă, angajată a Casei Judeţene de Pensii (CJP) Hunedoara, căreia i-a fost desfăcut contractul de muncă după ce a fost condamnată pentru luare de mită, va reveni pe post. Asta, după ce doctoriţa a obţinut în instanţă dreptul de a se întoarce la locul de muncă. Mai mult de atât, CJP Hunedoara va trebui să-i achite suma totală rezultată din salariile pe care Mirela Ciobanu le-ar fi încasat dacă nu ar fi fost înlăturată de pe post.
A câştigat în instanţă
În octombrie 2015, Mirela Ciobanu, fostă Benea, a atacat la Tribunalul Hunedoara decizia prin care i-a fost desfăcut contractul de muncă. Tribunalul i-a respins acţiunea, doar că hotărârea instanţei nu a fost definitivă. Prin urmare, Mirela Benea a contestat-o la Curtea de Apel Alba Iulia (CAAI), unde a avut câştig de cauză. Magistraţii instanţei superioare au anulat decizia CJP Hunedoara şi au dispus „reintegrarea în muncă a contestatoarei pe funcţia deţinută, de medic primar şef birou expertiză medicală”, hotărârea fiind definitivă. Potrivit reprezentanţilor CJP Hunedoara, hotărârea CAAI nu le-a fost comunicată deocamdată, urmând să fie pusă în aplicare atunci când va fi transmisă angajatorului.
A fost prinsă în flagrant
Reamintim cititorilor că, Mirela Ciobanu, fostă Benea, medic specialist în evaluarea şi expertiza capacităţii de muncă, a fost trimisă în judecată în 2013, fiind acuzată că a primit de la un cetăţean suma de 1.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, doctoriţa a fost prinsă în flagrant chiar în cabinetul său medical din incinta Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu“ din Hunedoara, iar banii pe care i-a luat erau marcaţi. În decembrie 2014, Mirela Ciobanu, fostă Benea, a fost condamnată de Tribunalul Hunedoara la doi ani de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de doi ani. Conform minutei de pe portalul tribunalului, pe aceeaşi perioadă de doi ani, doctoriţei i s-a interzis exercitarea anumitor drepturi civile, printre care „dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii”. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel, atât de procurori cât şi de inculpată. În noiembrie 2015, CAAI a dat sentinţa definitivă, păstrând dispoziţia tribunalului în ceea ce priveşte pedeapsa aplicată doctoriţei.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…