Doctoriţelor arestate le-au fost suspendate contractele de muncă

Sorina Popa

Managerul Spitalului Judeţean din Deva, Călin Mircea Laza (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a luat decizia de a le suspenda contractele de muncă celor două doctoriţie arestate preventiv în dosarul reţetelor false.

Prejudiciu de imagine
„Conform legii, contractele celor două doctoriţe, Elisabeta Mezo şi Alina Maura Popa, sunt suspendate de drept, din cauză că ele au fost arestate. Suspendarea este valabilă până când ele vor fi eliberate. În acelaşi timp, am semnat şi decizia de revocare din funcţia de şef al Secţiei de Oncologie a Elisabetei Mezo, şi l-am numit pe acest post, interimar pe dr. Tiberiu Rugea. Vreau să spun, clar, că ne delimităm de acţiunile celor două doctoriţe. Spitalul Judeţean Deva nu este implicat în nici un fel în dosarul respectiv, nu avem un prejudiciu produs din cauza asta. Singurul prejudiciu este cel de imagine. S-au percheziţionat cabinetele celor două, au fost luate de aici înscrisuri, fişe medicale şi condici medicale, cu numele pacienţilor, tratamentul respectiv”, a declarat managerul spitalului, Călin Mircea Laza.

Vrea să mai aducă medici oncologi
Călin Mircea Laza susţine că nu există reclamaţii împotriva celor două cadre medicale şi că reţetele scrise de ele se făceau în ambulatoriu către farmaciile din afara spitalului.  „Din cauză că doctoriţele au fost arestate, am rămas doar cu doi medici pe secţie, ceea ce înseamnă pentru noi o problemă. Lunar, avem 650 de pacienţi la secţia aceasta. De aceea, vrem să aducem unul sau doi medici la Oncologie. Pacienţii i-am împărţit la medicii rămaşi, deci, ei nu vor avea de suferit. Facem eforturi deosebite să ne descurcăm şi să nu fie afectată activitatea spitalului”, a adăugat managerul spitalului devean. Elisabeta Mezo lucrează la Spitalul din Deva din anul 1982, iar Alina Popa din 2008.

Întocmeau reţete false
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia şi SCCO Hunedoara, au destructurat un grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul farmaceutic. Potrivit DIICOT Hunedoara, în perioada 2010 – 2012, Elisabeta Mezo, fosta şefă a Secţiei de Oncologie a spitalului din Deva şi medicul Alina Popa, de la aceeaşi secţie, au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante (substanţe cu valori mari), pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice, aflaţi în tratament. Reţetele au fost predate liderilor grupării şi depuse ulterior spre decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii în municipiile Hunedoara şi Deva, fiind încasată astfel, în mod ilegal, suma de aproximativ 3.000.000 de lei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago