Dorin Gligor, director general al S.C. APA PROD S.A: 57 de străzi din municipiul Deva vor fi reabilitate complet
Magdalena Șerban
Conducerea APA PROD S.A. Deva anunță că lucrările pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă potabilă și de canalizare din municipiul Deva, prevăzute în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara”, co-finanțat prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, vor începe în perioada imediat următoare pe cele 57 de străzi și 20 de puncte din rețeaua de distribuție de înaltă presiune. Amplasamentele străzilor cuprinse în proiect au fost predate constructorului, iar lista acestora poate fi consultată pe site-ul apaprod.ro și pe pagina de facebook a companiei.
Fac ce au promis: o apă de calitate și un serviciu modern
„Aceste reabilitări sunt esențiale pentru furnizarea de apă sigură și de calitate. Prin investițiile la nivelul stațiilor de potabilizare, dar și înlocuirea conductelor vechi de peste 40 de ani de pe străzile prevăzute în proiect, ne asigurăm că locuitorii vor beneficia de apă curată și servicii eficiente pe termen lung”, a declarat ing. Dorin Gligor (foto), directorul general al S.C. APA PROD S.A. Deva. Astfel, în urma implementării, vor fi reduse pierderile și va crește calitatea serviciului furnizat, fiind prevăzute înlocuirea conductelor de oțel și fontă deteriorate, pe o lungime totală de 28,2 km, precum și reabilitarea rețelei de distribuție de înaltă presiune din municipiul Deva, având o lungime de 4,542 km. De asemenea, dată fiind depășirea duratei de viață, starea proastă, degradarea componentelor rețelelor și subdimensionarea acestora, se urmărește reabilitarea prin înlocuire a rețelei de distribuție apă potabilă, pe cele 57 de străzi care fac parte din domeniul public, pe aceleaşi amplasamente cu conductele care se reabilitează.
Asociațiile de proprietari, în consultări cu primarul Lucian Rus
În acest context, recent, a avut loc o întâlnire a edilului-șef al Devei și a echipei acestuia cu asociațiile de proprietari, fiind consultate doleanțe ale devenilor și expuse o serie de subiecte cu rol major. Printre punctele principale abordate s-a numărat rețeaua de apă și canalizare, vitală pentru comunitate. În fond, se vrea menținerea unei legături permanente cu cetățenii, iar aceștia să fie informați despre termenele de execuție stipulate în proiect, stadiu, precum și alte aspecte de interes. Și nu în ultimul rând, se vizează o supraveghere îndeaproape a implementării în teritoriu. S-a cerut înțelegere, deoarece va fi deranj în tot acest timp. „Sunt foarte multe probleme cu care ne confruntăm din cauza acestei infrastructuri vechi pe care o avem în momentul de față și vrem să profităm de această finanțare europeană de 270 de milioane de euro, pe zona centrală și de nord a județului, din care noi beneficiem de o foarte mare cotă parte”, a spus primarul Devei, Lucian Ioan Rus. De precizat că orice nelămurire poate fi adresată prin canalele oficiale de comunicare ale APA PROD S.A. dar și ale Primăriei Municipiului Deva.