Adriana Năstase
În decembrie 2014, vestea că președintele Consiliului Județean Hunedoara, la acea vreme, Mircea Moloț, a fost reținut pentru 24 de ore a căzut ca un trăznet. În urma unor percheziții, Moloț a fost audiat timp de cinci ore la sediul DNA din Alba Iulia, împreuna cu vicepreședintele de atunci al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.
Trafic de influență
Mircea Moloț era suspectat de trafic de influență, cumpărare de influență și abuz în serviciu. Președintele CJ Hunedoara ar fi acordat, au susținut procurorii, contracte din bani publici unor firme ce l-ar fi avantajat astfel pe ginerele său. În schimb, una dintre firmele avantajate a asfaltat strada din satul Mărtinești, unde liderul hunedorean are o locuință, anunțau anchetatorii în urmă cu opt ani. În dosar erau implicați Ioan Mircea Moloț, Tiberiu Ioan Balint, Robertto Patrick Venter, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba au cerut în decembrie 2014 arestarea preventivă a şefului Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (PNL), şi a patru dintre apropiaţii săi, pentru care anchetatorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore. Mircea Moloţ a fost pus sub învinuire pentru: trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), luare de mită în formă continuată, (24 acte materiale), luare de mită, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, spălare de bani în forma instigării (2 infracţiuni), conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. Tiberiu Balint a fost acuzat de luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ginerele lui Mircea Moloţ, Robertto Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, e acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Milică Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, e învinuit de dare de mită, în formă continuată (4 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani în forma complicităţii. Vasile Axinte, administratorul SC Viva Construct SRL şi SC Euro Cons Expert SRL, a fost acuzat de cumpărare de influenţă în formă continuată, dare de mită în formă continuată (21 acte materiale), dare de mită, complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Acuzat că a favorizat ilegal firme „de casă”
„În perioada 2010-2014, inculpatul Moloţ Mircea Ioan a creat şi a pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare, economico – financiară, precum şi experienţa similară. Aceste firme erau controlate de către persoane din cercul său relaţional, respectiv inculpatul Robertto Venter şi alte persoane interpuse devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie la acea vreme.
La 8 ani de la dosarul bombă, totul s-a fâsâit. Dosarul în care a fost cercetat fostul șef al Consiliului Județean nu a mai ajuns nici măcar în instanță. Și a fost clasat.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…