FlashPolitica si administratie

Dosarul primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă, trimis la tribunal spre judecare

Natalia Bumbac 02 cornel resmerita primar lupeni usl primari (81)

Dosarul instrumentat de DNA în care primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto), este acuzat de abuz în serviciu a fost trimis la Tribunalul Hunedoara spre judecare. Alături de edilul Lupeniului mai sunt cercetaţi în acest dosar şeful Compartimentului Achiziţii din Primăria Lupeni, Alin Condoiu, şi afaceristul Adrian Gărdean. Din proces mai fac parte SC Termogaz Company SA Haţeg, prin administrator judiciar Heral Consult IPURL, responsabilă civilmente, firmă controlată de Gărdean şi Primăria Lupeni, care s-a constituit parte civilă. Tribunalul Hunedoara nu a acordat deocamdată un prim termen pentru începerea procesului, dosarul urmând să fie analizat de judecătorul de cameră preliminară.

Disjuns din „Gala Bute”
Trebuie menţionat că prezentul dosar a fost disjuns dintr-un altul foarte celebru, cunoscut opiniei publice cu denumirea „Gala Bute”, în care este anchetată fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, dar şi alţi angajaţi ai ministerului. Procurorii anticorupţie au intrat pe firul anchetei, având suspiciunea că administraţia locală a municipiului Lupeni a primit fonduri cu „dedicaţie” de la ministerul condus de Udrea, pe care i-a direcţionat către firma Termogaz Company, controlată de afaceristul Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Banii erau destinaţi unor proiecte derulate prin programul „Schi pentru România”, iar pentru alocarea lor, fostul ministru ar fi beneficiat de „atenţii” din partea unor afacerişti hunedoreni, prin intermediari.

Împărţeau banii după bunul plac
Conform unui comunicat al DNA, Udrea a primit, în cursul anului 2010, în mod indirect, pentru sine şi pentru altul, prin intermediul lui Ştefan Lungu, fostul său consilier personal, foloase materiale de la Adrian Gărdean şi Miron Gărdean, pentru a asigura finanţarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. cu mai multe unităţi administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România“. Astfel, la datele de 24 august 2010 şi 20 decembrie 2010, mituitorii au dispus transferul sumei totale de 695.367 de lei în patrimoniul unei societăţi controlate de inculpatul Ştefan Lungu, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziţie, suma reprezentând 10 la sută din valoarea plăţilor efectuate de minister către UAT Cavnic şi UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de SC Termogaz Company SA.
„La data de 11 noiembrie 2011, municipiul Lupeni a atribuit societăţii Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359 de lei, finanţat cu fonduri ale MDRT, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja. Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, împreună cu şeful biroului de achiziţii şi investiţii al primăriei, a atribuit contractul fără licitaţie publică, cu încălcarea dispoziţiilor OUG nr. 34/2006 privind achiziţiile publice şi au supraevaluat, cu intenţie, valoarea contractului, deşi cunoşteau că valoarea reală a lucrărilor era de 8.318.490 de lei, aşa cum rezulta din proiectul tehnic pe care Primăria Lupeni îl realizase anterior. Diferenţa de 2.577.869 de lei reprezintă prejudiciu pentru persoana vătămată municipiul Lupeni”, se mai precizează în comunicatul DNA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura