În întreaga mea activitate parla­men­tară am acordat o atenţie prio­ri­tară propunerilor, iniţiativelor şi pro­ble­melor ridicate de cetăţenii jude­ţului Hunedoara, cu care care am păs­trat permanent legătura prin in­ter­mediul audienţelor din cadrul Biroului Parlamentar. Subliniez că am acordat aceeași atenție atât aspec­telor de natură economică, socială, cât şi lu­crurilor ce privesc direct co­munitatea lo­cală şi viaţa de zi cu zi a hune­do­renilor.
În acelaşi timp, în activitatea mea la nivelul Senatului şi Camerei Depu­ta­ţilor, am avut în vedere demersuri şi obiective cu impact nemijlocit pentru cetăţeni, pe care le-am înaintat sau pre­zentat sub forma iniţiativelor le­gis­lative. De asemenea, am supus aten­ţiei ministerelor de resort interpelări şi în­trebări privind probleme de actuali­tate.
Pe parcursul activității mele de par­la­mentar, în perioada 2016-2024, am fost iniţiatorul sau co-inițiator pentru 206 de propuneri legislative dintre care au devenit legi un număr de 86 dintre ele.
Ca un punct de referinţă comun, toate proiectele de lege pe care le-am iniţiat, susţinut şi votat au fost fără excepţie în spiritul viziunii politice so­cial-democrate, pe care Partidul So­cial Democrat a pus-o în practică de fie­care dată, cu fiecare nouă decizie luată sau act normativ aprobat.
Toate inițiativele legislative pe care le-am promovat s-au dorit soluții pen­tru situații concrete ce nu beneficiau de reglementări juridice adecvate.
Aș aminti în primul rând un proiect de suflet și anume conferirea prin lege lui Aurel Vlaicu a titlului de Erou al Na­țiunii Române și comemorarea a­cestuia în ziua de 17 iunie, inițiativă pro­mulgată și devenită lege.
Prima iniţiativă legislativă personală a fost „Propunere legislativă privind mo­dificarea şi completarea Legii nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind or­ganizarea şi funcţionarea Jan­dar­me­­riei Române”, devenită Legea nr. 212/10.11.2017 publicată în M.O. nr. 891/13.11.2017. Legea de acum oferă cadrul legal adecvat pentru că jan­dar­mii montani să poată interveni direct în situaţiile în care animale sălbatice de­vin periculoase pentru viaţa oa­menilor sau distrug bunuri ale a­cestora.
Alte probleme abordate s-au referit la chestiuni legate de statutul juridic al unor clădiri ce nu pot fi în prezent re­pa­rate, la paza și regimul juridic al Ce­tăților Dacice din Munții Orăștiei, la cla­rificări oportune și chiar imperative ale prevederilor de evidență a po­pulației, la regimul ariilor naturale pro­tejate, la po­sibilitatea ca studenții militari de­cla­rați inapți să își poată con­tinua studiile, la condițiile de pro­mo­vare a maste­ru­rilor profesionale pen­tru mi­li­tari, la pază obiectivelor aflate în res­ponsa­bi­litatea Jandarme­riei Române.
Toate au reprezentat răspunsuri că­tre aspecte practice ce mi-au fost aduse la cunoștință în cursul per­ma­nentului dialog pe care l-am avut cu cetățenii.
În încheiere, vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii judeţului Hunedoara, dar şi pe toţi românii care mi-au acordat în­crederea şi sprijinul lor, că în toți acești ani m-am implicat cu toată energia şi deschiderea pen­tru a le promova in­tere­se­le, iniţia­tivele şi propunerile şi pentru a le soluţiona cât mai rapid şi corect.
Vă mulțumesc.
Vă doresc Sărbători feri­cite şi un 2025 cu sănătate şi linişte alături de cei dragi!

Cu respect,
Deputat,
gl. bg. (rez.) VIOREL SĂLAN

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

3 zile ago

COMUNICAT al Asociației Județene a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri Hunedoara-Deva

STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…

4 zile ago

Bandă de hoți din Ilia, furturi pe bandă rulantă

Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…

6 zile ago