Dragobetele sărbătorit de hunedoreni la „Podul Iubirii”
Ieri, cu ocazia sărbătoririi Dragobetelui, îndrăgostiţii din municipiul Hunedoara au venit la „Podul Iubirii”, pentru a-şi pecetlui dragostea prin legarea unui lacăt. Printre cei prezenţi s-a numărat şi Viorel Arion, primarul municipiului, dar şi Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara, şi, totodată, lideră a femeilor liberale din judeţ.
Obiceiul a ajuns şi la noi
Lacătele dragostei au devenit deja un simbol al iubirii şi s-au răspândit peste tot în lume, inclusiv la noi în ţară. Primele au apărut pe podul Milvio, din Roma, şi se pare că sunt inspirate din cartea scriitorului italian Federico Moccia, „I want you”. Pentru a celebra Dragobetele, Primăria municipiului Hunedoara a organizat concursul „Iubeşte de Dragobete”, având ca premiu special o cină romantică şi a fost acordat prin tragere la sorţi. De asemenea, cuplurile care au legat un lacăt de pod în intervalul orar 12.30-15.30 au primit intrări gratuite la Bazinul de Înot, dar şi la Castelul Corvinilor. Cheiţele acestora au fost aruncate apoi în apele Cernei.
„Vrem să aducem în atenţia hunedorenilor faptul că Dragobetele este adevărata zi a dragostei şi că această tradiţie există de câteva sute de ani în România. Sperăm ca tinerii prezenţi la pod să conştientizeze faptul că avem şi noi, românii, o astfel de sărbătoare care trebuie preţuită”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Au sărbătorit Dragobetele de zeci de ori
Printre cuplurile de tineri, la eveniment au venit şi doi bătrâni, căsătoriţi de 40 de ani. Aceştia au mărturisit după legarea lacătului de pod că secretul unei căsnicii constă în respectul faţă de persoana cu care îţi împarţi viaţa, dar şi cât de mult poţi să accepţi anumite compromisuri. „Nu e uşor, depinde cum poate fiecare să lase de la el. De acolo vine şi înţelegerea”, au spus cei doi.
„Podul Iubirii” a fost construit la începutul anilor 1900, iar pe fiecare pilon al acestuia au fost încrustate inimioare.