Drama familiei Ursu nu se mai sfârşeşte

Adriana Năstase

Prefectul judeţului, Fabius Kiszely, a declarat, ieri, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că, până vineri, constructorul Lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva are termen pentru a-i prezenta un plan de măsuri pentru protejarea familiei care mai locuieşte pe traseul autostrăzii în zona Şoimuş. Despre ce este vorba?

Au făcut un raport
„Ieri, am avut o şedinţă de lucru, după ce s-a produs alunecarea de teren din Şoimuş, pe sectorul Autostrăzii Lugoj-Deva, lotul 4, în zona cuprinsă între km 97+600 şi km 97+675. Au fost prezenţi cei de la DRDP Timişoara, ISU Hunedoara, Asocierea Tehnostrade SRL şi Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş. În data de 16.06.2017, membrii Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de cutremure şi/sau alunecări de teren s-au deplasat la faţa locului şi au întocmit un raport în care sunt precizate cele trei măsuri care trebuie luate de Asocierea Tehnostrade SRL-Spedition UMB SRL şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Şoimuş: monitorizarea zonei şi montarea unor martori pentru observarea evoluţiei alunecării, continuarea lucrărilor de execuţie conform proiectului şi emiterea dispoziţiei de evacuare. Alunecarea de teren poate pune în pericol proprietatea privată situată la baza versantului, în afara culoarului expropriat. Proprietatea este formată din aproximativ 0,545 mp teren, două anexe gospodăreşti (52 mp şi 32 mp) şi cinci animale ale familiei Ironim Ursu. Cei doi membri ai familiei Ursu locuiesc în aceste anexe”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Sentinţă favorabilă statului
MESAGERUL HUNEDOREAN a mai scris despre drama familiei Ursu din Şoimuş, familie care nu vrea să părăsească ceea ce a mai rămas din gospodărie, după ce s-a făcut exproprierea pentru construcţia autostrăzii Lugoj-Deva. Ironim Ursu a cerut ca statul să-i exproprieze şi suprafaţa de teren de aproximativ 30 de metri pătraţi rămasă şi care a fost afectată acum de alunecarea de teren. Reprezentantul Asocierii Tehnostrade SRL, Daniel Tomozei, a precizat faptul că la acest moment, exproprierea terenului aflat în pericol din cauza alunecării de teren presupune o procedură de lungă durată. În plus, există o sentinţă judecătorească ce dă câştig de cauză statului român şi respinge expropierea totală a terenului iniţial. În aceste condiţii, primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie, a emis dispoziţia de evacuare nr. 768, din 16.06.2017, prin care se dorea evacuarea familiei Ursu. Cu toate demersurile făcute, familia a refuzat evacuarea. Prefectul Fabius Kiszely susţine că vineri va avea toate datele, astfel încât să se facă ceva pentru protecţia acestei familii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

o zi ago