1. Articolul este vădit tendenţios, începe prin bagatelizarea situaţiei („mare tam-tam pentru nimic“) şi continuă cu un titlu care sugerează că nimicul este ca şi rezolvat („Din nou funcţional“), pentru a devia atenţia de la principala problemă expusă în scrisoarea deschisă. Prin această scrisoare s-a atras atenţia asupra faptului că timp de o lună de zile au existat disfuncţionalităţi în acordarea asistenţei medicale de urgenţă la nivelul judeţului Hunedoara, care au culminat cu zile în care nu s-a putut efectua tomografie de urgenţă în niciunul dintre spitalele din judeţ. Probabil că unii dintre noi ar realiza gravitatea acestei situaţii numai dacă s-ar adresa ei înşişi unui spital de urgenţă şi ar fi trimişi la zeci de kilometri dus-întors doar pentru o investigaţie, nu pentru tratament.
2. Niciunde în cuprinsul scrisorii deschise nu am afirmat că nu se fac demersuri pentru repararea tomografului defect de la SJU Deva, ci am acuzat lipsa de organizare la nivelul întregului judeţ pentru perioada în care tomograful a fost defect, organizare de care nu medicii sunt responsabili. Ca rezultat al demersului nostru, abia ulterior apariţiei scrisorii şi implicării unor factori de decizie, am fost anunţaţi că Spitalul Simeria poate efectua unele tomografii de urgenţă pentru SJU Deva (reamintim că în această lună, în absenţa altor variante disponibile, au fost trimişi unii pacienţi până la Petroşani sau Sibiu pentru tomografie de urgenţă, deci mult mai departe).
3. Pentru corecta informare a preşedintelui CJ Hunedoara, domnul Mircea Bobora, scrisoarea deschisă formulată de Sindicatul MH al medicilor din SJU Deva a fost adresată ministrului Sănătăţii şi nu domnului prefect Vasilică Potecă; dumnealui s-a autosesizat şi ne-a invitat la discuţii pentru lămurirea unor aspecte. Un exemplar al scrisorii deschise adresate ministrului Sănătăţii a fost comunicat şi domnului Mircea Bobora la data publicării acesteia.
4. Scrisoarea deschisă a fost semnată nu de „mai mulţi medici nemulţumiţi că a început un control în secţii“, ci de 75 de medici, dintre care majoritatea sunt medici care participă şi la activitatea de urgenţă în diverse specialităţi, număr semnificativ raportat la totalul medicilor din spital. În ceea ce priveşte controalele din spital, facem precizarea că acestea nu reprezintă niciun fel de inconvenient pentru medici, ci dimpotrivă, manifestăm interes şi sprijin total pentru identificarea şi remedierea oricăror altor probleme similare celor prezentate de Sindicatul MH al medicilor din SJU Deva. Afirmăm acestea în contextul în care ani de zile chiar medicii au semnalat în scris despre nereguli şi disfuncţionalităţi (multe dintre ele nerezolvate până în prezent) diverselor echipe de conducere care s-au succedat la SJU Deva.
5. Subliniem încă o dată că nu dorim să se dea conotaţii politice demersului nostru.
Sindicatul Medicorum Honorem al medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…