Categories: Comunitate

Drumul spre Herculane, cuiul din talpa primarului din Uricani

Magdalena Şerban

După ce i s-a spus „Drumul lui Băsescu”, fiind pornit în 1999, când fostul preşedinte era ministrul Transporturilor, construcţia la drumul spre Herculane a fost împiedicată de ecologişti. Primarii din Valea Jiului au făcut front comun şi sunt mai hotărâţi ca niciodată să insiste pe rezolvarea acestei investiţii. Unul dintre cei mai vehemenţi dintre ei este edilul-şef al Uricaniului, Dănuţ Buhăescu (foto).

„Un ONG a dat Guvernul în judecată în 2014, după ce s-a văzut că se alocaseră 58 de milioane de euro pentru realizarea obiectivului ce include 19,5 kilometri, adică zona cea mai dificilă a drumului. De curând, s-a câştigat procesul de către Guvernul României, dar au expirat avizele şi trebuie refăcute. Toţi primarii din Valea Jiului am trimis o hârtie la Guvern, prin care solicităm actualizarea documentaţiei pentru reînceperea lucrărilor. Încă nu am primit nici un semn, însă ştim clar că există bunăvoinţă”, a spus Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.
Edilul a mai făcut referire la un posibil scenariu politic, menit să împiedice investiţia, ceea ce s-a şi reuşit. Perioada de desfăşurare a procesului a făcut ca lucrurile să tergiverseze, cu toate că banii necesari au fost prevăzuţi încă din 2013, în bugetul pentru 2014, deci dorinţa Guvernului a existat, fără echivoc.  „Arealul include un potenţial extraordinar. Parcul Naţional Retezat, băile termale de la Herculane şi domeniul schiabil sunt trei repere ce arată că natura a fost foarte darnică cu noi. Este şansa noastră, liantul către dezvoltare economică şi crearea unor noi locuri de muncă. Ţări ca Franţa, Austria sau Germania oferă condiţii turistice excepţionale, cu ce ne putem noi diferenţia? Există un singur lucru şi se cheamă bogăţia naturală. Aşa că dorim o dezbatere în care să implicăm Parcul Naţional Retezat, Academia Română, chiar ONG-ul care s-a opus la început, pentru a realiza un Master Plan cât mai bun pentru zonă, pentru a dezvolta activităţi menite şi să asigure protecţia mediului, dar care să genereze şi venituri”, a mai afirmat primarul oraşului Uricani.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • si la ce foloseste Uricaniul si locuitorilor lui? nu avem domeniu schiabil,avem doar o cabana si o pensiune cu licenta,ce locuri de munca ar genera acest drum in momentul in care ar fi finalizat? pentru ce s-ar opri turistii in Uricani? fiindca este frumos Retezatul ?!?!?!?!?!?trebuie cumva acoperita lipsa locurilor de munca si atunci se arunca vina pe lipsa acestui drum care iarna ar fi inchis din cauza zapezilor

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

3 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

3 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

3 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

3 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

3 zile ago