Eveniment

După divorţ, se răzbună pe propriii copii

Maximilian Gânju

Directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, dar şi inspectorii şcolari au rămas fără cuvinte, după ce au primit mai multe cereri din partea unor părinţi, care vroiau ca odraslele lor să fie exmatriculate.

Au cerut să fie exmatriculaţi din şcoală

Cel puţin două solicitări au ajuns pe masa directorilor şcolilor din Lupeni şi a inspectorilor de la IŞJ Hunedoara, în care mama sau tatăl elevului cerea în mod expres ca şcolarul să fie exmatriculat. În principal, solicitanţii invocau numărul de absenţe, chiar dacă o parte din ele erau motivate şi nu se întruneau condiţiile stipulate în regulamentul şcolar pentru exmatriculare. Motivul pentru care cereau acest lucru este şi mai uluitor pentru dascăli: părinţii au divorţat şi cel căruia i-a fost luat copilul prin decizie judecătorească urmărea să se răzbune pe partener, lovind în minor. „Este adevărat că am primit asemenea solicitări, însă, pentru a proteja copiii nu putem mediatiza situaţiile”, a explicat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.

Copiii, supravegheaţi şi consiliaţi

Părintele se interesa de situaţia şcolară a fiului şi dacă avea absenţe, cerea în scris să fie exmatriculat. În multe cazuri, absenţele în parte erau motivate, iar dascălii nu aveau nici un motiv să lasă elevul fără educaţie şi refuzau cererea, însă, părintele răzbunător se îndrepta către Inspectoratul Şcolar. „Pur şi simplu, nu-i mai interesa ce se întâmplă cu copilul lor în cele din urmă şi vroiau cu orice preţ să fie dat afară. Aceasta, doar pentru a se răzbuna pe partenerul de viaţă. Erau foarte vehemenţi şi mai că băteau cu pumnul în masă ca elevul să fie dat afară pentru absenţe. Este tragic că s-a ajuns în asemenea situaţii, în care să-ţi sacrifici propriul copil, pentru a te răzbuna pe cel cu care ai trăit o perioadă de timp. Nu se gândesc ce traumă suferă minorul şi cât de grav îl poate afecta”, spune un dascăl, care s-a întâlnit cu o astfel de situaţie. Pe de altă parte, pentru inspectorii şcolari, este un semnal de alarmă şi se încearcă, prin consiliere şi supraveghere, ca minorii să fie ajutaţi să treacă peste eventualele traume care ar putea fi fatale în unele situaţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura