Sport

După olimpiadă, mulți viteji. Când sportivii sunt victimele tehnologiei

Încet, încet, ecourile dramei din fi­nala de la sol a Jocurilor Olimpice în­cep să se stingă. Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz. Pre­șe­dintele Federației Internaționale de Gimnastică, japonezul Morinari Watanabe (foto), a oferit publicității, în buletinul lunar al instituției pe care o conduce, câteva idei despre scan­dalul iscat în proba feminină de sol a gimnasticii artistice de la Jocurile Olimpice.

Prejudecăți
„În cele din urmă, aș dori să mă refer la tragedia care a avut loc în finala fe­mi­nină a probei de la sol. Această tra­gedie nu trebuie să se mai întâmple niciodată. De când am devenit pre­șe­dinte al FIG, am promovat utilizarea tehnologiei în arbitraj. Utilizarea teh­no­logiei în sport este acum consi­de­rată un lucru de la sine înțeles, iar FIG obișnuia să fie în fruntea introducerii teh­nologiei în toate federațiile inter­na­ționale. Dar nu mai suntem un pionier. Acest lucru e din cauza faptului că nu suntem capabili să ne rupem de pro­priile prejudecăți din cauza tradițiilor noastre. Avem nevoie de schimbare. Avem nevoie de provocări. Și avem ne­voie de curajul de a merge mai de­parte. Lipsa curajului de a face acest pas înainte a dus la tra­gedia din Paris. Ce putem face pentru a preveni re­pe­tarea ace­leiași tragedii? Depinde de noi să avem curajul de a ne schimba”, a spus președintele FIG.

Lockdown
Surse din cadrul FIG au declarat că la Paris „s-a dorit ca și Omega, firma cu care s-a colaborat la JO, să aibă, pre­cum Longines și Fujitsu, un sistem de lockdown. Acest sistem nu mai per­mite înregistrarea de contestații după timpul regulamentar. Se închide, nu mai poți scrie ni­mic în el. Ai de­pășit, în cazul de la sol, mi­nutul regu­la­mentar, cu 1 secundă sau cu 10, nu se mai poate face nimic. (N.G.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura