Magdalena Şerban
Edilul şef al oraşului Geoagiu, Simion Mariş (foto), poate fi propulsat, fără reţineri, pe poziţia de „primarul anului“ la nivel de judeţ, avându-se în vedere amplele investiţii demarate sau finalizate în 2010.
Primii din ţară
După şapte ani de corvoadă, administraţia oraşului Geoagiu a reuşit să obţină, prima finanţare externă din România, pentru reabilitarea infrastructurii într-o staţiune balneoclimaterică, ceea ce îi face invidioşi pe mulţi colegi de breaslă din alte zări. „De departe, acest proiect reprezintă pentru staţiune cea mai mare investiţie de-a lungul timpului. Procentul de 98 la sută este nerambursabil, iar la acesta se adaugă contribuţia locală de 2 la sută, valoarea totală fiind de 23.077.242 lei. O altă «binecuvântare» este câştigarea premiului «Destinaţii europene de excelenţ㻓, spune Simion Mariş.
Investiţii locale consistente
Nici celelalte proiectele nu au valori mici. Modernizării căminului cultural din satul Bozeş, lucrare demarată prin Compania Naţională de Investiţii, îi este alocată suma de 100.000 lei, iar alte investiţii demne de punctat ar mai fi introducerea reţelei de canalizare în Geoagiu şi Gelmar, în cea din urmă localitate, procesul ,,suferind’’ mici retuşuri, dar finalizându-se tot în acest an. De asemenea, şcolile sunt adevărate „instituţii europene“, dacă am studia reabilitările. Pentru locuitorii din Geoagiu, o veste bună se zăreşte acum, la final de 2010. „A demarat un proiect pentru construirea a două blocuri ANL în Geoagiu, astfel încât, la finalizarea lor, vom putea oferi un număr important de locuinţe familiilor tinere din oraşul nostru. Mai avem în vedere şi realizarea unei săli de sport ultramoderne şi continuarea lucrărilor interioare şi exterioare la catedrala din Geoagiu, în maximum doi ani, dorind ca aceasta să fie pusă în slujba credincioşilor”, afirmă primarul. Cât despre nemulţumiri, din păcate, există şi acestea. „Ne doare sufletul să vedem cum şi în ce ritm se acordă, din partea guvernului, sprijin pentru cofinanţări. Ce să mai vorbim de salariile angajaţilor din primărie”, încheie edilul şef din Geoagiu.
S-a îmbătat criță și a făcut praf un bolid cumpărat din banii publici. Cârcotașii dintr-o…
Şoseaua care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…
Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…
Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…
Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre modul în care nanoparticulele lipidice…
Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…
View Comments
iata doua articole percutante, acesta si cel de mai sus.
am simtit ca m-am intors pe vremea impuscatului.
drace iar ridicam in slavi folosind limba de lemn ?
EXTRAORDINAR!!!!!
Anul acesta e al doilea "LAUDANDUM" pentru domnul prim' al Geoagiului intr-un timp relati scurt.
Este drept ca nu stau in Geoagiu ci mai la vale cu vreo 25 de Km. si astept cu nerabdare modernizarea la Geoagiu. Am mai scris pe aici si data trecuta , ca daca reuseste sa ma convinga sa renunt la Gyula si sa vin la Geoagiu , il voi felecita si eu.
Asa insa doar cu caminul cultural, biserica din Bozes si citeva apartamente ANL nu stiu cit de fericiti sunt locuitorii din Geoagiu?
Sau nu cumva si la Bozes la biserica sunt fresce precum cele din Soimus, cu ctitori de seama ai unui partid politic..... care trebuie pomeniti periodic...??????