Categories: Comunitate

Echipă de elită la Spitalul Municipal Brad

Magdalena Şerban

Cu o medie anuală de 300 de naşteri şi o echipă de profesionişti, secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Brad este la mare căutare. Şi nu pentru că lumea îşi doreşte să ajungă într-o unitate spitalicească, ci pentru că i s-a dus vestea că are doctori buni, iar la nevoie, tot omul vrea să se ştie pe mâini sigure.

Boala nu întreabă de unde eşti

„Pacientele vin de peste tot, nu doar din Brad. Vin din Deva, Orăştie, Simeria, Petroşani, Sibiu, am avut un caz şi din Bucureşti. În ceea ce priveşte diagnosticul cel mai des întâlnit, acesta îl reprezintă metrorargiile, urmat de cancerul de endometru, iar sterilitatea de cuplu este, de asemenea, îngrijorătoare. Dacă tot am atins acest subiect, trebuie să vă spun că pe partea de fertilizare in vitro, avem o bună colaborare cu un medic din Ungaria, cu care am înregistrat multe reuşite. Mai deţinem un aparat radiologic performant (în colaborare cu dr. Liliana Chifor), care face minuni în depistarea patologiei tubare. În ceea ce priveşte cancerul uterin, după diagnosticarea sa, pacientele sunt trimise în centrele universitare. Aici, rezolvăm doar stările precanceroase. Este foarte important însă, să fie depistat la timp”, arată Melinda Mitranovici, medic la secţia de Obstetrică-Ginecologie a spitalului din Brad.
Cum nu puţine au fost cazurile când operaţia a reuşit, însă, pe parcurs, au apărut multiple complicaţii, la Brad nu se face rabat de la igienă. “Putem spune cu certitudine că în ultimii ani, nu am avut nici un caz de infecţie după naştere. Avem o echipă închegată, din care fac parte Melinda Mitranovici (medic), Mihail Machison (medic anestezist), Rodica Borteş (asistentă-şefă), Maria Popa (medic pediatru). Toţi urmărim un singur lucru – calitatea actului medical”, afirmă doctorul Viorel Bolt, şeful secţiei.

Bani puţini, dar multă dăruire

“Nu ne putem lăuda cu buget mare, dar facem tot ce putem, nu ne dăm bătuţi. Referitor la secţia de Obstetrică-Ginecologie, continuând acţiunile de modernizare şi îmbunătăţire a condiţiilor, după ce au fost reabilitate saloanele şi acoperişul, în următoarea etapă, s-a reabilitat blocul operator, pentru a se putea încadra în normativele sanitare. Avem o sală de operaţii septice şi preconizăm un bloc operator şi pentru aseptice. Reabilitarea blocului operator a constat în înlocuirea faianţei vechi cu tarchet, s-au montat geamuri şi uşi din termopan şi s-a modificat circuitul prin amplasarea altor uşi. În următoarea perioadă, se va acţiona şi pentru modernizarea sălii de operaţii de la etajul doi. Toate acestea le-am demarat din bugetul propriu, la care s-a adăugat ajutorul primăriei. Investiţia de până acum s-a ridicat la aproximativ 100.000 de lei”, a subliniat Florin Jurcă, managerul Spitalului Municipal Brad.
“Chiar dacă dotările spitalului nostru nu sunt dintre cele mai performante, colectivul de acolo compensează acest lucru prin profesionalism şi calitate a serviciilor medicale. Practic, ei încearcă, şi de cele mai multe ori reuşesc, să asigure servicii de calitate, pentru ca pacienţii să fie trataţi corespunzător, iar spitalul să se evidenţieze ca o unitate sanitară strict necesară pentru zonă”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • DEFAPT E CEL MAI INFECT SPITAL DIN CATE AM VAZUT DAR MULTUMITA DR MITRANOVICI AM ADUS PE LUME O FETITA SANATOASA SI AI MULTUMESC DIN SUFLET DAR DR BOLD NUU E DE RECOMANDAT DECAT DAK SE COTIZEAZA BN LA DANSU DECI FARA SA AI DAI BANI NU TE BAGA AN SEAMA DECI IN CONCLUZIE NU APELATI LA EL K ERA SA MOR SI EU SI FETITZA MEA
    DEFAPT DAK STATI BINE CU BANI APELATI LA EL PT NU E UN DOCTOR RAU E DOAR UN DISPERAT DUPA BANI MULT SI ASTA NU CRED K E NORMAL
    AAAAA BA DA IN ROMANIA E POSIBIL

  • Laurentiu s-a nascut pe 23 iulie 2010 fara jumatate din antebrat si fara manuta stanga. Ca viitoare mama am vrut sa ma asigur ca bebelusul nostru va fii bine si sanatos, de aceea am facut 8 ecografii, printre care 4D, la medicul care a supravegheat sarcina dr. Mitranovici Melinda din Deva, medic la Spitalul din Brad, care la nastere a fost la fel de surprinsa si care a afirmat ulterior, fara lipsa de compasiune ca ”nu a vazut” ca lipseste o parte atat de mare din manuta, ba chiar ne-a sugerat ca nu suntem oblgati sa-l luam acasa pe Laurentiu. Ca parinti, nu putem accepta, ca motivul pentru care fiul nostru nu are o manuta, este acela ca medicul care a urmarit sarcina ”nu a vazut”, desi am fost la cabinetul ei particular si am platit-o sa-si faca ”meseria". Marea noastra durere este ca descoperite la timp, aceste probleme ar fi avut sanse de remediere in strainatate unde se putea intervenii pentru eliberarea manutei.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Frumoasă foc, dar cam tută! Gurile rele din sudul județului nos­tru spun că un ales…

14 ore ago

„Să ne luăm țara înapoi!”, „Să vă fie frică, poporul se ridică!” au strigat protestarii la manifestarea de ieri

Peste 100.000 de români s-au adunat, ieri, în Piața Universității. Oamenii au scan­dat „Libertate” și…

14 ore ago

Bulina albă

Alexia Crina în vârstă de 15 ani, sportivă la Clubul Kempo Lupeni Pentru că a…

14 ore ago

Bulina neagră

Adrian T., din municipiul Vulcan, recidivist Pentru că riscă să ajungă iarăși în pușcărie pentru…

14 ore ago

Gospodărie distrusă, animale moarte

Un incendiu s-a pornit la o gospo­dărie din satul Bucium din comuna Sântămăria Orlea, mai…

14 ore ago

Nu face pușcărie, deși era să-și omoare fiul

Tribunalul Hunedoara l-a con­dam­nat pe tatăl agresor la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu…

14 ore ago