Ecologiştii au câştigat procesul prin care au cerut anularea actelor emise de autorităţile de mediu pentru construirea microhidrocentralei de pe Râul Alb, zona satului Coroieşti.
Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea celor de la Federaţia Coaliţia Natura 2000 România împotriva Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara şi SC Abi Automotion SRL, anulând decizia etapei de încadrare pentru proiectul „Construire şi exploatare microhidrocentrale pe Râul Alb”. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă. În prima instanţă, Tribunalul Hunedoara a respins cererea ecologiştilor ca neîntemeiată, aceştia atacând-o cu apel.
„Prin hotărârea instanţei a fost anulat un act administrativ. Aşteptăm motivarea instanţei, pentru a vedea care a fost greşeala administrativă din cauza căruia actul a fost anulat. Este vorba de un proiect neexecutat pentru care, dacă instanţa va interzice reluarea procedurii de autorizare, atunci nu o vom putea relua. Decizia etapei de încadrare este o formă simplificată a autorizaţiei de mediu”, a explicat Georgeta Barabaş, directorul APM Hunedoara. Aşadar, proiectul de la Coroieşti, constând în construirea, exploatarea şi racordarea la sistemul energetic naţional a microhidrocentralei de pe Râul Alb, beneficiarul fiind SC Abi Automotion SRL Deva, rămâne deocamdată doar pe hârtie. Lucrările au fost autorizate din iulie 2014, cu termen de finalizare în iulie 2017.
În luna mai 2015, în zona în care este planificată construirea microhidrocentralei de pe Râul Alb a avut loc un conflict violent între activiştii de mediu şi reprezantanţii SC Abi Automotion SRL. În urma încăierării dintre cele două grupuri au fost rănite trei persoane, administratorul SC Abi Automotion SRL rămânând infirm pe viaţă. Urmările conflictului sunt investigate de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzaţiile fiind de lovire şi alte violenţe.
Vorbesc cârcotașii prin târg că un personaj din zonă vrea să ajungă șef mare de…
În 1 noiembrie 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea părintelui Costan Gavril…
Maria Bocicor, președinta UCRR Filiala Hunedoara Pentru că a reușit să acceadă în Consiliul Local…
Dumitru Andreșoi, fermier Pentru că este acuzat de procurorii lui Kovesi de fraudarea fondurilor europene.
Parchetul European a lovit puternic în agricultura românească: Dumitru Andreșoi (foto), cel mai mare crescător…
Magdalena Șerban Nu demult, primarii aleși sau realeși ai județului au depus jurământul de credință,…
View Comments
Barabas, DEMISIA!
Ti-au dau spagi grase cei de la Abi? Sa-ti stea in gat!
In mod normal d-na Barabas trebuie sa plece.asta daca are caracter.daca are altfel de caracter ,de alta culoare nu va pleca.poate o va demite cineva....se prea poate sa fii luat șpagă.trebuie ANAF-ul sa o controleze.
Daca ecologistii astia de la Natura 2000(vad ca sunt cit frunza si iarba)stiau ca vor cistiga procesele aflate in instanta de ce au mai incuvintat tacit violarea repetata a propietatii private a familiei bocea,hartuirea aproape permanenta care a dus la ranirea grava a propietarului bocea mihalache de catre ecologistul andrioni care impreuna cu acel agent green ,vasile leordean si luca salasean nu aveau ce sa caute pe o propietate privata faca acceptul propietarului,vad ca toata lumea vorbeste de mediu de animalute de bazaconii cite-n luna si stele dar de viata distrusa a unui om ,al familiei lui nu zice nimeni nici cirrr,atunci aduceti-va aminte perceptele Bibliei care rezumate ar insemna:ce tie nu-ti place altuia nu-i face!