Sport

Edilii deveni s-au spãlat pe mâini de fotbal

Ciprian Marinuţ

Consiliul Local Deva a pus „cruce“ fotbalului devean, după ce a votat, ieri, încetarea contractului de concesiune pentru Stadionul „Cetate“ cu clubul Mureşul Deva, aflat în moarte clinică. Astfel, după echipa de seniori dispărută de pe harta fotbalului, şi de grupele de juniori, unde activau aproximativ 200 de copii, se va alege praful. Cel mai vehement contestatar al îngropării fotbalului a fost Mircia Muntean ex-primarul Devei, în vreme ce actualul edil, Petre Mărginean, spune că are în vedere înfiinţarea unei echipe „noi şi curate“ doar de la anul.

Alegere neînţeleaptă

Încetarea contractului de concesiune pentru Stadionul „Cetate“, dintre Consiliul Local Deva şi clubul Mureşul Deva, pune punct în mod oficial activităţii de la cel mai vechi club de fotbal devean. E drept că echipa a retrogradat ruşinos la finalul campionatului trecut din liga secundă şi a dispărut de pe harta fotbalului din motive financiare, însă la club mai activau peste 200 de juniori şi ar fi fost şi soluţii de continuare a activităţii.  Fostul primar, Mircia Muntean, cel care a susţinut în toate mandatele sale activitatea fotbalistică, crede că decizia C.L. Deva este una pripită. „Le-am oferit consilierilor exemple despre cât de greu e să porneşti cu o echipă nouă, de jos, şi cât de simplu ar fi fost să se continue activitatea cu fosta grupare Mureşul Deva. Dacă s-ar fi aprobat pentru finanţarea clubului suma de 400.000 lei, cât se dă în total pentru SMURD şi Antena 1 Deva, activitatea la Mureşul putea continua. Echipa putea rămâne în liga secundă, deoarece avea loc acolo, prin retragerea altei grupări, iar cei 200 de juniori nu rămâneau pe drumuri. Exista, e drept, şi problema datoriilor vechi, însă acestea puteau fi reeşalonate“, a spus Mircia Muntean.

Echipă nouă, doar la anul

Petre Mărginean, actualul edil al Devei, spune că hotărârea se impunea de la sine deoarece Stadionul „Cetate“ este în paragină şi că înfiinţarea unei noi echipe de fotbal la Deva este prevăzută doar pentru anul următor. „Activitatea fotbalistică nu putea continua, întrucât stadionul a fost distrus şi este nevoie de renovarea sa. Vom căuta să facem o nouă asociere cu o altă gruparea sportivă, însă din care să rezulte beneficii reciproce, nu daune ca din colaborarea cu Mureşul Deva. Dacă nu vom găsi un club sportiv serios, vom încerca parteneriate cu oameni de afaceri, din ţară sau străinătate pentru modernizarea stadionului şi vom oferi arena pentru pregătirea atleţilor cu performanţe deosebite care se pregătesc acum prin parcuri. În privinţa fotbalului, avem în plan înfiinţarea unei noi echipe curate, bazată pe tineri localnici, nu pe mercenari, dar numai de la anul viitor“, a spus Petre Mărginean.
După dispariţia echipei de seniori, la Mureşul Deva îşi mai desfăşurau activitatea şase grupe de juniori (A, B, C, D, E şi E1) cu aproximativ 200 de copii. Prin încetarea totală a activităţii, mulţi dintre ei vor renunţa la fotbal. Deva este unul dintre puţinele municipii reşedinţă de judeţ din ţară care nu are echipă de fotbal în ligile patronate de FRF.

One thought on “Edilii deveni s-au spãlat pe mâini de fotbal

  • rusine, sa inchizi si sectiile celor 200 de copii si cadeti si juniori-tineret e o PROSTIE!sa faci pauza 1 an e foarte mult!
    speram sa se construiasca pista de tartan de atletism pe stadionul Cetate Deva,promisa atletiilor!O sala polivalenta in dea ar fii binevenita ,caci foarte multe orase au acum sali noi polivalente.daca nu,afara cu Petre Marginean!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura