„Demersul a fost impus de starea lor de degradare accentuată, iar în cazul unei căderi necontrolate s-ar pune în pericol atât integritatea vizitatorilor sitului – arborii se află pe traseul principal de vizitare, cât şi vestigiile din imediata vecinătate a arborilor”, a informat, ieri, Consiliul Judeţean Hunedoara, în a cărui administrare se află cetatea dacică.
Atât tăierea, cât şi îndepărtarea trunchiului şi crengilor au fost efectuate manual pentru a reduce riscurile de afectare a vestigiilor arheologice.
La începutul anului 2018, două organizaţii neguvernamentale au reclamat că tăierile fagilor seculari din perimetrul cetăţii Sarmizegetusa Regia ar putea afecta situl arheologic, iar administraţia monumentului istoric a replicat, la acea vreme, că lucrările s-au desfăşurat sub supraveghere strictă pentru a nu se produce distrugeri.
În prezent, turiştii pot vizita capitala regatului dac în fiecare zi, între orele 09,00 şi 18,00, cu precizarea că ultima intrare în sit se va face cu o jumătate de oră înaintea închiderii.
Programul de vizitare va rămâne acelaşi până în 30 aprilie 2021. (A. Năstase)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…