Cu privire la organele fiscale competente pentru efectuarea verificării documentare,am arătat că, în conformitate cu prevederile OPANAF Nr.3632/2020 , acestea sunt următoarele :
Modelul și conținutul formularelor și documentelor utilizate în activitatea de verificare documentară au fost aprobate prin OPANAF Nr.3666/2020 din 7 octombrie 2020 – publicat în Monitorul Oficial Nr. 938/13 octombrie 2020 .
Art.3 din Ordin reglementează că Direcția generală de administrare a marilor contribuabili , Direcția generală control venituri persoane fizice , direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și structurile subordonate acestora , precum și Direcția generală antifraudă fiscală, vor aduce la îndeplinire prevederile actului normativ .
Așa după cum am prezentat în ediția din data de 14 octombrie 2020, în situația în care, ca urmare a verificării documentare, organul fiscal constată diferențe față de creanțele fiscale, veniturile sau bunurile impozabile și/sau informațiile în legătură cu acestea declarate de contribuabil/plătitor, acesta înștiințează contribuabilul/plătitorul despre constatările efectuate. Odată cu înștiințarea, organul fiscal solicită și documentele pe care contribuabilul/plătitorul trebuie să le prezinte în vederea clarificării situației fiscale.
În cazul în care documentele solicitate nu au fost prezentate de contribuabil/plătitor în termen de 30 de zile de la comunicarea înștiințării sau documentele prezentate nu sunt suficiente pentru clarificarea situației fiscale, organul fiscal stabilește diferențele de creanțe fiscale datorate prin emiterea unei decizii de impunere sau dispune măsurile necesare respectării prevederilor legale, după caz.
Arătăm, în acest sens , și următoarele :
Apreciem necesară reluarea și completarea temei ” Verificarea documentară” , motivat , în principal, de următoarele:
În acest sens , menționăm că potrivit prevederilor Art. 95 alin. (2) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare , ” Organul fiscal emite decizia de impunere ori de câte ori acesta stabilește sau modifică baza de impozitare ca urmare a unei verificări documentare , a unei inspecții fiscale ori a unei verificări a situației fiscale personale, efectuate în condițiile legii” .
Societatea TVG TAX AUDIT S.R.L.
Societate de consultanță fiscală
Societate de audit financiar
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…