FlashPolitica si administratie

Eroi declaraţi prin Lege

Cu toţii suntem diferiţi, dar avem un lucru care ne uneşte – identitatea noastră. Avem o istorie comună care ne-a adus împreună, avem simboluri, avem eroi care s-au jertfit pentru noi, pe care eu consider că trebuie să îi cinstim şi să le acordăm statutul corespunzător, recunoscut prin Lege. De aceea, sunt bucuroasă că astăzi, Parlamentul României a adoptat două proiecte legislative de o profundă semnificaţie istorică.

La recomandarea scriitorului Laurian Stănchescu, un mare patriot căruia vreau să îi mulţumesc pe această cale, am iniţiat la începutul acestui an, alături de colegii mei, două proiecte de Lege pentru declararea domnitorului Mihai Viteazul şi revoluţionarilor Horea, Cloşca şi Crişan drept martiri şi eroi ai naţiunii române.
Atât Mihai Viteazul, primul conducător al tuturor celor trei ţări care formează România de astăzi, cât şi Vasile Nicula, Ion Oargă şi Gheorghe Crişan, cunoscuţi popular sub numele Horea, Cloşca şi Crişan, a căror revoltă a reprezentat dorinţa şi lupta tuturor românilor pentru dezrobire şi emancipare, urmează să fie recunoscuţi pentru faptele lor şi în faţa Legii, nu doar în conştiinţa naţională. De asemenea, românii şi autorităţile vor putea marca într-un cadru oficial memoria celor menţionaţi prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific. Astfel, ceremoniile anuale pentru Mihai Viteazul se vor putea organiza în data de 27 mai – data Unirii celor trei Ţări Româneşti în anul 1600 sub conducerea marelui voievod, iar ceremoniile pentru Horea, Cloşca şi Crişan se vor desfăşura în data de 2 noiembrie – data în care a izbucnit Răscoala ţărănească din Transilvania din 1784, condusă de cei trei. Totodată, pentru a sublinia continuitatea sacrificiilor poporului român din Munţii Apuseni şi în tradiţia eroilor martiri Horea, Cloşca şi Crişan, la data de 8 noiembrie se va comemora Ziua Martirilor Români de la Beliş.
Mai departe, depinde de Preşedintele Klaus-Werner Iohannis să promulge aceste Legi. Acesta este momentul să demonstreze că simte cu adevărat româneşte şi respectă istoria acestui popor. Închei prin a spune un lucru: dacă nu învăţăm să ne preţuim trecutul şi strămoşii care şi-au vărsat propriul sânge pentru neamul românesc, dacă nu învăţăm şi asimilăm din valorile pe care ei le-au susţinut, riscăm să ne pierdem. Cinste eroilor români!
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara

2 comentarii la „Eroi declaraţi prin Lege

  • Sunt o victimă a sistemului de stat de torționari după anul 1998 , azi 2020 nu beneficiez de dreptul la reabilitare ca victimă ,nu vor să-mi vindece rănile . Nu uitați ce vă spun , deținuții politici sau împotrivit sistemului de stat și primesc o pensie lunară , revoluționarii sau împotrivit sistemului de stat și primesc o pensie lunară de la stat . De ce victimele sistemului de stat de torționari după anul 1998 nu primesc nimic pentru a vindeca rănile suferite , de la stat ?

  • Superbe legi. Cine îi împiedica pe cei care doreau să cinstească memoria acestor eroi să o facă? Ele ar trebui completate cu câteva legi care să arate că cerul este albastru, că Jiul se varsă în Dunăre. A, Klaus-Werner Iohannis trebuie să obțină certificatul de român de la Natalia Elena Intotero, adică dacă nu spune Doamna Deputat că simte românește atunci nu este român? Tot așa, cineva ar putea să o întrebe pe Natalia Elena Intotero, cât de româncă a fost când a votat pentru folosirea limbii maghiare ca limbă oficială în localitățile cu 10% populație maghiară? De exemplu, dacă ar fi trecut legea aceea în Consiliul General București un etnic maghiar putea cere să vorbească ungurește și să existe un traducător pentru el. Mai țineți minte toate acestea Doamnelor și Domnilor? Pe holuri NEI fugea de reporterii televiziunilor că nu știa cum să explice votul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura