Ioan Ciolea: Este timpul sã ne decidem soarta de aici, de acasă
Cu doar cinci zile înainte de alegerile din 25 mai, candidatul PDL pentru alegerile parţiale ce se desfăşoară în Colegiul nr.3 – Ţara Haţegului, Călan, Ţinutul Pădurenilor -, Ioan Ciolea ne-a acordat un scurt interviu.
„Tot felul de venetici au venit şi ne-au păcălit”
Reporter: Campania electorală se apropie de final. Aţi mers printre oamenii din Colegiul nr.3, aţi vorbit cu ei. Care este starea de spirit?
Ioan Ciolea: Oamenii sunt foarte supăraţi pe politicieni, pentru faptul că mereu li s-au promis multe, dar s-au făcut foarte puţine. În acelaşi timp, oamenii din Călan, din Ţara Haţegului, din Ţinutul Pădurenilor înţeleg bine şi îi ştiu pe cei care i-au reprezentat, până acum, în Parlament. Câţi au fost cei cărora li s-a acordat votul şi încrederea şi ce au realizat ei din ce au promis? Nimic. De ce nu au venit, foştii parlamentari, în zonă, să discute cu oamenii, să le dea socoteală pentru ceea ce fac în Parlament? Nu au venit, pentru că nu aveau ce spune şi ştiau că i-au dezamăgit pe cei care i-au ales.
Aş întreba: unde este acum echipa care a promis „Onoare şi Demnitate” în Ţara Haţegului, în Călan şi în ţinutul Pădurenilor? Unde este deputatul acestui colegiu electoral? Dă socoteală în faţa legii, pentru fărădelegile săvârşite.
Oamenii trebuie să ştie că mulţi dintre cei care vin acum cu promisiuni de tot felul sunt aceiaşi profitori şi mincinoşi din anii trecuţi. Acum vin şi jură că vor fi cinstiţi şi omenoşi, că vor face şi vor drege, dar nu explică de ce nu au făcut şi până acum ceea ce trebuia pentru oameni. Tot felul de venetici au venit aici, au păcălit electoratul, după care au fugit la Bucureşti şi acolo au rămas, să-şi vadă de propriile interese. Iar acum, fără ruşine, astfel de politicieni vin şi spun că sunt alţi oameni, că ei sunt mai cinstiţi şi promit lucruri pe care nu le pot face. Asta e starea în Colegiul 3, iar oamenii vor trebui să aleagă cu grijă şi să înţeleagă că binele nu poate veni de la cei care au trădat.
„Implicare, demnitate şi respect”
Reporter: Aşadar, lucrurile ar trebui să se schimbe?
Ioan Ciolea: Evident, nu se mai poate aşa. Eu, Ioan Ciolea, sunt om născut, crescut şi educat aici, între oamenii din acest colegiu, şi am hotărât să intru în această cursă electorală deoarece nu mai putem accepta să vină tot felul de personaje pentru care aceste locuri – Călanul, Ţara Haţegului, Ţinutul Pădurenilor – nu reprezintă nimic, sau din cei care sunt susţinuţi de alianţe şi partide care au demonstrat că nu pot face nimic bun pentru ţara noastră. Cred că este timpul să ne decidem soarta singuri, de la noi de acasă, împreună, oameni născuţi, crescuţi, educaţi aici, oameni care am demonstrat că avem puterea şi priceperea să facem ceva în viaţă. E timpul ca şi de aici, din Călan, din Ţara Haţegului, din Ţinutul Pădurenilor, să impunem principiile noastre în Parlamentul României. Îmi doresc să duc în Parlament, de aici, de la noi, implicare, demnitate şi respect, aşa cum îmi doresc să nu mai lăsăm să meargă în legislativ cei dornici mai degrabă de corupţie şi hoţie.
„Nu vin cu promisiuni deşarte”
Reporter: Totul, până la urmă, este legat de oameni, de încredere şi respect…
Ioan Ciolea: Îmi doresc ca încrederea oamenilor să mă ajute să ajung în Parlamentul României, pentru a pune în practică adevărata schimbare, cea în beneficiul oamenilor, cea pentru o dezvoltare durabilă a localităţilor din Colegiul 3.
Nu vin cu promisiuni deşarte, ci cu principii clare, care spun că banul public trebuie folosit cu chibzuinţă, numai şi numai în folosul comunităţii. Avem nevoie aici de îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii, asigurând locuri de muncă, şanse reale pentru tineri, prosperitate şi siguranţa cetăţeanului. Pentru toate acestea, avem nevoie de proiecte serioase, dar şi de legi clare, bune, votate în Parlament, de oameni responsabili. Aştept de la oameni, cum spuneam, multă încredere şi le pot promite că vom gândi împreună cum să facem să ne fie mai bine tuturor, aici, acasă, în Călan, în Ţara Haţegului şi în Ţinutul Pădurenilor.