Stelian Radu la 90 de ani, o sărbătorire emoţionantă
Biblioteca Judeţeană a organizat în incinta Deva Mall, Salle d’Or, un eveniment cultural emoţionant dedicat unei personalităţi marcante a judeţului Hunedoara: dr. ing. Stelian Radu (foto în dreapta), doctor în silvicultură, a fost sărbătorit cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani. Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană i-a oferit biobibliografia intitulată „Stelian Radu, pasiunea de o viaţă: silvicultura”, lucrare amplă şi bine documentată care reflectă viaţa şi cariera profesională de prestigiu a acestuia.
Nonagenarului i s-a urat şi cântat „La mulţi ani!” împreună cu Corala „Sargeţia”, sub bagheta dirijorului Nicolae Icobescu, iar în semn de preţuire şi recunoştinţă, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-a acordat inginerului Stelian Radu o Diplomă de Excelenţă în semn de preţuire pentru excepţionalele realizări în domeniul silviculturii.
Ovidiu Dragoş Argeşanu, conferinţă şi lansare de carte
Printre activităţile culturale organizate la Salonul Hunedorean al Cărţii, se numără şi întâlnirea cu renumitul medic şi scriitor dr. Ovidiu Dragoş Argeşanu, care va susţine conferinţa cu tema „Karma şi dreptul divin”, în ziua de 17 octombrie 2018, ora 17,00, în incinta Deva Mall.
Personalitate bine cunoscută publicului român din cărţile pe care le-a scris şi din emisiunile de televiziune la care a fost invitat, dr. Ovidiu Dragoş Argeşanu este unul dintre cei mai importanţi şi mai apreciaţi cercetători ai ezoterismului, ai lumii spirituale, ai lumii nevăzute, dar bănuite, care este „lumea de dincolo”.
Biblioteca Judeţeană, în parteneriat cu Editura Şcoala Ardeleană, organizează în ziua de 18 octombrie 2018, ora 18,00, un eveniment cultural de înaltă ţinută: întâlnirea cu prof. Mircea Muthu, reputat critic şi istoric literar, poet şi eseist, profesor la Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Cu acest prilej, distinsul om de litere îşi va lansa două volume de studii: „Repere culturale transilvane II. Alte contribuţii istorico-literare” şi „Balcanismul literar românesc. Panoramic sud-est european. Confluenţe culturale”, ambele apărute la Editura clujeană Şcoala Ardeleană & Scriptor, în anul 2018 şi, respectiv, 2017.
În aceeaşi zi de 18 octombrie 2018, dar de la ora 17,00, la Salonul Hunedorean al Cărţii este organizat un alt eveniment cultural de înaltă ţinută: întâlnirea cu prof. Mircea Popa, reputat critic şi istoric literar. Cu acest prilej, distinsul om de litere îşi va lansa două volume de studii: „Avanposturi ale Marii Uniri” şi „Lucian Blaga. Perspective transilvane”, ambele apărute la Editura Şcoala Ardeleană & Scriptor din Cluj-Napoca în anul 2017 şi, respectiv, 2018.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…