Comunitate

Evocare istorică şi slujbă de pomenire în memoria eroilor neamului la Ribiţa

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a participat sâmbătă la Biserica Sfân­tul Ierarh Nicolae din Ribiţa, la o slujbă de pome­nire a eroilor neamului românesc: Avram Iancu, Horea, Cloşca şi Crişan şi Mihai Viteazul.


La evocarea istorică şi la slujba re­ligioasă, organizate la biserica-monument istoric cu o zi înaintea „Serbărilor Naţio­nale de la Ţebea” au participat poetul Laurian Stăn­chescu împreună cu soţia şi cu alţi militanţi pentru cultură şi istorie, Grupul „Garda lui Horea” din Baia de Arieş, subprefectul judeţului Hunedoara, Petru Călin Marian şi primarul comunei Ribiţa, Ioan Faur. Slujba de pomenire a eroilor
a fost oficiată de preo­tul paroh Alin Constantin Perţa.
Pentru a cinsti memoria eroilor neamului au fost prezenţi şi locuitori ai comunei Ribiţa, din Ţara Zarandului.
Vasilică Potecă, prefectul judeţului, i-a feli­citat pe poetul Laurian Stănchescu şi pe toţi cei care participă la „Marşul în cinstea lui Avram Iancu” ce s-a încheiat duminică la Ţebea şi le-a mulţumit pentru că, deşi cu mari eforturi, reuşesc să păs­treze vie în co­nştiinţa românilor, memoria eroilor neamului.
„Este o onoare să mă aflu aici, alături de dumneavoastră, la biserica din Ribiţa şi vă transmit întreaga mea consideraţie pentru că an de an, la început de toamnă, cinstiţi aici, în judeţul Hunedoara, eroii mar­tiri ro­mâni. Ca popor, avem obligaţia să ne cu­noaş­tem trecutul şi să ne respectăm eroii. Este o mare onoare să fiu alături de oameni cu suflet mare, care îl omagiază pe Avram Iancu, eroul transilvănean în al cărui Tes­tament se află scris, încă de la început: Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd na­ţi­unea mea fericită…” a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara. (L.M.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura