Categories: Actualitate

Expertul tehnic arată neregulile de pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva!

Adriana Năstase

Expertiza tehnică a lucrărilor efectuate de constructorul spaniol pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva arată neregulile de aici. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a solicitat Expertului Tehnic Independent să realizeze şi să prezinte un raport preliminar care să cuprindă analiza investigaţiilor în teren şi măsurile de conservare şi punere în siguranţă a lucrărilor pentru autostrada Lugoj-Deva, Lotul 3.
„Primele rezultate ale expertizei lucrărilor la Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva ne-au confirmat că vom putea da în circulaţie doar în condiţiile de restricţii impuse de experţi. De asemenea, subliniez că lucrările de la nodul Holdea trebuie să fie recepţionate într-un timp cât mai scurt, după parcurgerea procedurilor tehnice, astfel încât autostrada să poată fi utilizată. Totodată, aşteptăm ca în faza a doua a expertizei, în urma investigaţiilor şi analizelor efectuate de către specialişti, să fie identificate soluţiile de remediere a neconformităţilor din cauza cărora tronsonul nu a fost recepţionat“, a declarat Sorin Scarlat, directorul general al CNAIR S.A.
În această fază, concluziile preliminare ale celor de la IPTANA SA, expertul tehnic, sunt: „Lucrările executate în acest stadiu, nefiind finalizate la parametrii proiectaţi, prezentând numeroase defecte, degradări în evoluţie, nu permit deschiderea traficului în condiţii de confort şi siguranţă, aşa cum sunt stabilite prin reglementările tehnice în vigoare şi prin documentaţia de proiectare care a stat la baza executării lucrărilor. În urma analizei efectuate, privind posibilitatea deschiderii circulaţiei pe autostradă, s-a constatat că la data inspecţiei preliminare împrejmuirea prezintă vulnerabilităţi şi defecte majore, a căror remediere nu se poate face pe termen scurt. Astfel, au fost necesare investigaţii suplimentare pentru stabilirea soluţiilor de remediere, în urma cărora, după remediere, să se poată deschide în prima fază circulaţia în regim de drum cu patru benzi de circulaţie, cu restricţii severe de tonaj şi viteză, astfel: autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone; viteza maximă de 90 km/h; viteză maximă de 50 km/h când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau sunt ploi torenţiale; viteză maximă de 60 km/h în zona podului peste Râul Mureş, respectiv pe zona podurilor de pe autostradă de la nodul Ilia, cât şi la nodul Dobra; semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum, inclusiv a pericolului prezenţei animalelor“.
„Având în vedere stadiul lucrărilor, sunt obligatorii inspecţii săptămânale ale tuturor construcţiilor şi instalaţiilor pe toată lungimea sectorului de drum, până la finalizarea lucrărilor şi remedierilor conform soluţiilor stabilite în expertiză“, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

O fabrică de componente din plastic pentru industria auto se construieşte la Hunedoara

O nouă fabrică de componente din plastic pentru industria auto se va construi pe un…

24 de ore ago

Bulina albă

Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani Pentru că Universitatea din…

24 de ore ago

Bulina neagră

Alexandru C., recidivist din Lupeni Pentru că a comis o tâlhărie la scurt timp după…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Schimbare de șefie în capitala regiunii cu lăm­pașe, unde mai mulți șefi cu epoleți au…

24 de ore ago

Proxeneți aruncați după gratii

Cei trei proxeneți, doi bărbați și o femeie, au sechestrat trei tinere și le-au obligat…

24 de ore ago

Atenție, ni se pregătește o nouă pandemie. Tot făcută în laboratoare

Sezonul de îmbolnăviri de iarnă din China este mai puţin sever decât anul trecut, potrivit…

24 de ore ago