Natalia Bumbac
Astăzi, începând cu ora 12:00, la Muzeul „Castelul Corvinilor” se deschide expoziţia „Gastronomia istorică, între ştiinţă şi reenactment (n. r. reconstituire). Despre obiceiuri culinare în Transilvania medievală”.
Obiceiurile culinare din Transilvania medievală vor fi promovate prin două componente ale expoziţiei, una arheologică şi a doua gastronomică. „Vor fi valorificate în premieră atât datele documentare referitoare la istoria alimentaţiei şi gastronomiei medievale, cât şi elementele de cultură materială descoperite în castel şi care fac parte din acelaşi domeniu. Publicul prezent va avea ocazia să pătrundă în atmosfera secolelor XIV-XVI, iar cavalerii de Mühlbach şi Hunedoara vor asigura partea de reconstituire la acest eveniment”, arată organizatorii.
Expoziţia a fost realizată de Muzeul Municipal „Ioan Raica” – parte a Centrului Cultural „Lucian Blaga”, având ca parteneri: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române, cu sediul în Sibiu. Membrii echipei de proiect sunt arheologi, muzeografi şi istorici medievişti, a căror expertiză este recunoscută în mediul academic.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…