Expoziţia este un ansamblu de lucrări de artă ambientală, iar subiectele abordate de artistă sunt preluate din tradiţia culturală ancestrală a poporului român. ”Tehnica folosită este pictură în ulei, pe panouri din OSB, încadrate cu rame din lemn. Atât materialele cât şi tehnica folosită fac posibilă expunerea lucrărilor în spaţiul interior, dar şi în exterior”, a afirmat artista.
Gândirea artistică a prof. Gabriela Brănescu are în vedere spaţiile publice ample, în care comunităţile umane să beneficieze de formă, culoare şi idei artistice, în direct. Spaţiul cultural al judeţului Hunedoara, cu tradiţiile sale din Ţinutul Pădurenilor, de unde artista este originară, se regăseşte în lucrările sale.
Cele 15 panouri de mari dimensiuni cu picturile artistei sunt expuse în incinta Porţii 2 din Cetatea Devei până la sfârşitul lunii septembrie 2018.
De-a lungul timpului, Gabriela Brănescu şi-aa expus creaţiile sale în galerii de pictură, muzee şi teatre din ţara noastră. Expoziţia ”Semn ancestral” este organizată în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva şi Primăria municipiului Deva. (A.Năstase)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…