Radiat din Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor
Tribunalul Hunedoara a judecat dosarul de intrare în insolvenţă a CS Jiul Petroşani, la cererea creditorilor formulată în 2013, procedură care s-a finalizat cu declararea clubului în faliment. În ianuarie 2017, tribunalul a dat o soluţie în care se arăta că a fost aprobat raportul final şi a fost închisă procedura falimentului debitorului. Instanţa a mai dispus radierea CS Jiul Petroşani din Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Prin aceeaşi decizie, Tribunalul Hunedoara a respins cererea lichidatorului judiciar de antrenare a răspunderii patrimoniale a celor care au condus clubul sportiv, respectiv a lui Alin Simota. Hotărârea tribunalului nu a fost definitivă, prin urmare, a fost atacată cu apel.
Cererea de intrare în insolvenţă a CS Jiul Petroşani a fost formulată în 2013 de către două firme, Simar SRL şi Atomis SRL, administrate de Alin Simota, şi ele aflate, la rândul lor, în insolvenţă. De asemenea, au mai cerut insolvenţa clubului sportiv din Valea Jiului ITM Hunedoara şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. În acest dosar, Alin Simota a avut calitatea de pârât, dată fiind cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a lichidatorului. La data deschiderii procedurii de insolvenţă, CS Jiul Petroşani nu avea bunuri şi active în posesie, stadionul şi baza sportivă unde se antrenau şi jucau fostbaliştii fiind luate în concesiune de la Primăria Petroşani. Problemele la CS Jiul Petroşani au început în 2012 – 2013, perioadă care coincide cu punerea sub urmărire penală a lui Alin Simota, finanţatorul clubului, într-un dosar de crimă organizată.
În prezent, afaceristul este fugit din ţară, de un an de zile, fiind localizat de autorităţi în Emiratele Arabe Unite. Cu câteva luni în urmă, reprezentanţii IGPR afirmau că s-a iniţiat procedura de extrădare a lui Alin Simota, condamnat la închisoare în două dosare penale şi judecat pentru diverse infracţiuni în alte cauze.
A câştigat Cupa României
Cu o istorie foarte bogată, CS Jiul Petroşani a fost echipa de fotbal a minerilor din Valea Jiului, înfiinţată în anul 1919 sub denumirea Clubul Atletic al Minerilor din Petroşani (CAMP). Pe parcursul anilor, clubul şi-a schimbat denumirea de mai multe ori, iar echipa de fotbal a minerilor a ajuns să participe şi în competiţia numărul doi europeană, Cupa Cupelor (cum se numea pe vremea aceea), după ce a câştigat Cupa României, ediţia 1973-1974, cu scorul de 4 – 2 în finala disputată cu Politehnica Timişoara. (N. Bumbac)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…