Avem speranță!. Camerele de monitorizare a faunei sălbatice din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina au surprins o familie de urși cu guler alb, apariție extrem de rar întâlnită în România.
Dispare cu timpul
„Chiar dacă la prima vedere ne ducem cu gândul că a apărut o specie nouă de urs asiatic sau poate că umblăm cu „ursul vopsit” în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, realitatea este cu totul alta.
Una din camerele de monitorizare faună montate de rangerii parcului au surprins o femelă din specia urs brun împreună cu puiul ei, ambele exemplare prezentând o caracteristică aparte a coloritului blănii, un guler alb în jurul gâtului. Acest fenomen este întâlnit destul de rar la specia urs brun”, au anunțat cei de la Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.
Urșii bruni, o femelă adult și un pui, se aflau într-o pădure din Munții Șureanu, pe teritoriul rezervației naturale. Rangerii spun că astfel de apariții sunt extrem de rare.
În tinerețe, ursul brun are un guler alb îngust, cu marginile bine limitate, care către bătrânețe se lățește, devine galben sau galben-cafeniu, până nu se mai recunoaște.
În România, ursul brun se găsește din cele mai vechi timpuri. Până în prima jumătate a sec. XIX se găsea în întreaga țară, din Delta Dunării până în Carpați. Din păcate, a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura extensivă și creșterea extensivă a vitelor, pescuitul extensiv și alte practici similare din secolul XIX. (A.N.)
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…