Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara, Călin Marian (foto), atrage atenţia hunedorenilor că astăzi este ultima zi în care fermierii pot solicita la APIA subvenţiile pentru anul în curs, încheindu-se sesiunea de depunere/primire cereri unice.
„Ar fi bine ca persoanele aflate pe ultima sută de metri cu depunerea cererilor să se prezinte astăzi. Ştiu că personalul de la APIA a lucrat chiar şi peste week-end, tocmai pentru a reuşi să cuprindă cât mai multe solicitări. Conform normativelor, în intervalul 1 iunie – 1 iulie 2018 se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eşantionarea acestora şi transmiterea eşantioanelor, iar mai apoi, în intervalul 1 iulie – 1 octombrie 2018 se va face controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul în teren. De asemenea, readuc în discuţie faptul că ne aflăm în plină campanie a programului prin care se poate beneficia de ajutorul de minimis pentru lână, în judeţ fiind înscrişi 935 de fermieri. Reamintesc că mai nou, există posibilitatea ca lâna să fie predată la Centrul din Simeria, ce se găseşte pe strada Depozitelor, nr. 1. După predare, oierii pot veni la sediul nostru din Deva, Str. 22 Decembrie, nr. 226, pentru a-şi depune documentele prin care fac dovada că lâna a fost livrată, primind o subvenţie în cuantum de 1 leu/kg”, a declarat Călin Marian.
Totodată, sprijinul financiar pentru producătorii de tomate, oferit printr-un program guvernamental destinat exploataţiilor din spaţiile protejate (sere, solarii) şi menit să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă este activ, iar valoarea ce se poate obţine prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) e de 3.000 euro/beneficiar/an. “Din cei 46 de hunedoreni înscrişi, 26 de producători vor livra tomate pe piaţă până la finele lunii. O altă noutate e că săptămâna trecută au fost duşi şase porci Bazna din comuna Pui în comuna Băiţa, în cadrul programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasa autohtonă. Planul Guvernului constă în stabilirea a trei grupuri care participă, unul de furnizori, unul de crescători şi al treilea de procesatori. Furnizorul vinde purcei crescătorilor şi primeşte un sprijin de 250 de lei pe fiecare purcel. Crescătorul preia purcelul de 10 kilograme gratuit şi este obligat să-l crească până la 130 de kilograme. Apoi îl va vinde viu procesatorului la preţ de 11 lei pe kilogram”, a mai spus directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…