Nicholas Dimăncescu (foto), fiul consulului onorific al României la Boston, în SUA, Dan Dimăncescu, a fost găsit mort într-o prăpastie, în care a căzut de la 50 de metri înălţime. Bărbatul, de 26 de ani, era regizor şi se afla în Munţii Şureanu pentru a filma un documentar. Tânărul a fost căutat ore în şir, după ce colegii săi de expediţie au sunat la 112 şi au anunţat că s-a rătăcit.
Căutări cu câini dresaţi
Duminică seara, în jurul orei 21.00, echipe complexe, formate din jandarmi montani şi salvamontişti, au plecat în căutarea bărbatului, după ce au primit un apel la 112. Cei care au alertat echipele de căutare au precizat că bărbatul s-a rătăcit în Munţii Şureanu, în zona peşterii Cioclovina şi nu cunoaşte limba română. „Jandarmii montani şi salvamontiştii s-au deplasat în zonă şi l-au căutat până în noaptea de duminică spre luni”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara. Ieri dimineaţă, echipele de salvare au plecat din nou în căutarea tânărului, cu efective impresionante, respectiv 20 jandarmi montani şi 10 salvamontişti, precum şi trei câini dresaţi pentru căutarea persoanelor. Echipele au periat tot muntele şi au acţionat pe trei zone, din Munţii Şureanu, unde se presupunea că ar fi putut să ajungă bărbatul, respectiv Boşorod-Cioclovina-Ursici, Pui-Fizeşti şi Ponor-Federi. În jurul prânzului, căutările au dat rezultate. Una dintre echipele de jandarmi pornite în căutarea tânărului a găsit trupul acestuia, căzut într-o prăpastie, fără semne vitale.
Filma un documentar
Bărbatul găsit ieri decedat în Munţii Şureanu este regizorul Nicholas Dimăncescu, fiul consulului onorific al României la Boston, Dan Dimăncescu. Acesta se afla în zonă cu un grup de alte patru persoane, pentru a realiza documentare despre obiceiurile dacilor. Jandarmii spun că bărbatul şi-a lăsat colegii la tabără şi a plecat singur pe creasta de unde a căzut, deşi nu avea echipamentul necesar. La un moment dat, în zonă s-a pornit o furtună puternică, însă regizorul şi-a anunţat colegii prin staţie că mai rămâne acolo, pentru că peisajul este superb şi intenţionează să filmeze natura dezlănţuită. A fost ultima dată când colegii lui au vorbit cu tânărul. Filmările pe care le făcea în zonă erau pentru cel de-al treilea documentar pe care Nicholas Dimăncescu intenţiona să îl filmeze în România. Primele două au fost despre România în timpul Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial, iar apropiaţii susţin că pasiunea pentru cultura şi istoria României i-a fost cultivată de părinţi. Dan Dimăncescu a revenit des în ţară, unde a derulat diferite proiecte sociale şi educaţionale, destinate mai ales tinerilor.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…