Adriana Năstase
Fostul secretar general al municipiului Deva, Laura Sârbu, rămâne în arest preventiv, au decis ieri magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia.
Definitivă
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 05.07.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a1.4. Desfiinţează încheierea atacată doar în ce priveşte dispoziţiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata Sârbu Laura (foto). Procedând la o nouă judecată în aceste limite: În baza art. 348 C.pr.pen. raportat la art. 207 al.4 C.pr.pen. menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpata Sârbu Laura. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale atacate. În baza art. 275 al.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare în contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 12.07.2021”, se arată în decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia.
În acester condiţii, Hadrian Sârbu, soţul Laurei Sârbu se află în arrest la domiciliu, la fel şi Adrian Bodrean, cumnatul fostului secretar general al municipiului Deva. Doar Laura Sârbu mai rămâne încă în arrest preventiv.
Mii de euro de la un om de afaceri
Cei trei au fost arestaţi preventiv din 1 aprilie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. „Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.
În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie. Într-un context asemănător, Laura Sârbu, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior.
„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a informat DNA Alba Iulia.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Dacă s-a trimis dosarul în instanță, cum s-a anunțat, este inexplicabil de ce mai este reținută. Ca jurist consider că este un abuz al instanței la insistența procurorilor. De aceea trebuie ca magistrații să răspundă pentru abuzuri nu să militeze, nelegal, pentru desființare SIIJ. Trebuie schimbată Constituția privind statutul procurorilor. În toate democrațiile reale procurorii nu sunt magistrați, sunt avocații statului.